četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Za Dom zdravlja ultrazvučni aparat

Za Dom zdravlja ultrazvučni aparat

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je cilj Grada Beograda da domovi zdravlja na svim opštinama u toku ove godine dobiju po jedan novi ultrazvučni aparat, kako bi se svim Beograđanima omogućio pregled uz smanjenje gužve, kojoj su pacijenti neretko izloženi pri čekanju na ultrazvučnu dijagnostiku.

Prvi čovek Beograda najavio je da je pokrenut postupak nabavke sedam ultrazvučnih aparata u vrednosti od 28 miliona dinara, koji su namenjeni za domove zdravlja u Barajevu, Zemunu, Mladenovcu, na Vračaru, Zvezdari, Savskom vencu i Čukarici. On je podsetio da je prošlog meseca pet ovakvih aparata Grad Beograd isporučio u pet domova zdravlja, među kojima su oni u opštinama Sopot, Grocka i Voždovac. Ovi aparati su u funkciji i sa njima se već vrše pregledi.

– Pored ovih 12 aparata, od kojih se pet već koristi i sedam aparata koji su u postupku nabavke, od juna ćemo pokrenuti nabavku za preostale domove zdravlja jer nam je cilj da svaki dom zdravlja u Beogradu u 2019. godini bude bogatiji za još po jedan ultrazvučni aparat. Grad Beograd se trudi da građanima obezbedi što kvalitetnije zdravstvene usluge, a u tome značajnu ulogu ima ova nabavka većeg broja ultrazvučnih aprata, čime će se pregledati veći broj pacijenata i smanjiti dužina čekanja za ultrazvučnu dijagnostiku – kazao je Radojičić.

U domovima zdravlja Beograđani ovim aparatom mogu obaviti ultrazvučne preglede stomaka, štitaste žlezde, dojki, kao i kardiološke i ginekološke, a pregledaju se i kukovi kod beba.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić istakao je da je pregled ultrazvučnim aparatom relativno brz, apsolutno neškodljiv zdravlju, neinvazivan, bezbolan i jednostavan, a pre svega da je njegova prednost u tome što je koristan za obolele, ali i za pacijente koji nemaju nikakvih tegoba.

– Kao lekar znam koliko je domovima zdravlja potreban ovaj aparat i koliko je koristan kod preventivnih pregleda jer se njime mogu dijagnostikovati bolesti u ranim fazama, koje se kasnije uspešno leče, kao što je slučaj sa manjim tumorima i različitim patološkim procesima na organima koji ne daju nikakve kliničke simptome – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *