ponedeljak , 4 децембра 2023
Početna / Vesti / Kada kreće javni gradski prevoz u Beogradu
KZS Dani slobode Beograd 1810 2019 photo Preedrag Mitic

Kada kreće javni gradski prevoz u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će javni prevoz u glavnom gradu ponovo biti uspostavljen onda kada epidemiolozi to predlože.

– Kada će javni prevoz u Beogradu ponovo početi da funkcioniše zavisi od toga kada će epidemiolozi da predlože da se uspostavi javni prevoz jer je još uvek na snazi mera socijalnog distanciranja, a mobilnost stanovništva je jedan od načina da se spreči socijalno distanciranje – rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je dodao, kako se budu ukidale mere i kako epidemiolozi budu predlagali ublažavanje mera doći će na red i uspostavljanje javnog prevoza, potpuno ili delimično.

On je naveo da se Grad Beograd priprema za taj trenutak i da se zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje propisuju mere koje će važiti u javnom prevozu i kada bude normalizovan.

– Potpuno je jasno da ćemo, i kada javni prevoz bude normalizovan, morati da sprovodimo određene mere zaštite jer, kao što su i sami epidemiolozi rekli, nećemo živeti isto posle epidemije. Gradski zavod za javno zdravlje će propisati kako će se ulaziti u javni prevoz, šta će se nositi od zaštitne opreme, šta će morati da imaju zaposleni, kako će se putnici ponašati i te mere će morati striktno da se sprovode sigurno mesecima, ako ne i trajno u samom javnom prevozu – dodao je Vesić.

Preporuka

Godišnji koncert KUD-a Šumadije iz Vlaške

U sali Doma kulture u Vlaški, održan je tradicionalni godišnji koncert KUD-a Šumadije iz ovog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *