četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Majstori remija sa Seltersa

Majstori remija sa Seltersa

U minuloj sezoni fudbaleri OFK Mladenovca su imali čudnu gol razliku 12:17. Dok se za fazu odbrane može reći da je dobro funkcionisala, jer se u dva meča kod kuće primili sedam golova, u svih ostalih 15 susreta primili su samo 10. Napad je u klubu sa Seltersa potpuno zatajio. To je svakako jedan od razloga što će u novo prvenstvo, morati da dovedu dva prava napadača.
– Želja nam je bila da sačuvamo srpskoligaški status, i u tome smo uspeli – jasan je kapiten Darko Matejić koji ima ogronom iskukstvo igranja u ovoj ligi. – U nokoliko utakmica smo pružili odlične igre, u dva susreta kod kuće protiv Radničkog(NB) i Zvezdare potpuno zatajili, jer smo primili gotovo polovinu golova. Imali smo dobar tim, ali smo zatajili u fazi napada. Oslonili smo se uglavnom na igrački kadar iz Mladenovca i okoline. Srpska liga Beograd je ozbiljno takmičenje, i propuštene prilike se strogo kažnjavaju.
– Novo prvenstvo predstavlja će još veći izazov?
– Pripreme će početi početkom jula. Imaćemo sigurno dovoljno vremena da se dobro pripremimo, i odigrano dosta prijateljskih utakmica. Bez obzira što je IMT otišao u viši rang, i ostale ekipe predstavljaju zvučna imena. U minulom prvenstvu zatajili smo u fazi napada, ostali deo tima je dobro funkcionisao. I u novo prvenstvo priliku za dokazivanje dobiće mladi igrači, ponikli na Seltersu – uveren je Matejić.
U minulom prvenstvu najviše utakmica su odigrali golman Marić i štoperi Matejić i Krstić, i to je jedan od razloga zašto je odbrana Kosmajaca u mnogim mečevima bila neprobojna, u šest mečeva nisu primili gol, u još šest primili su samo po jedan. Neobičnu statistiku u okrnjenom prvenstvu su začinili sa sedam nerešenih utakmica, od koji je pet završeno 0:0.

SKUPŠTINA U PETAK

Izborna Skupština OFK Mladenovca će se održati u petak 12. Juna, u 18 sati u prostorijama kluba na Seltersu. Po svemu sudeći dosadašnjeg predsednika Zorana Stevanovića, očekuje još jedan mandat. OFK Mladenovac je klub, koji se godinama oslanjao na opštinu, tako će biti verovatno, i u narednom takmičarskom periodu.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *