četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Besplatne sadnice na kućnu adresu

Besplatne sadnice na kućnu adresu

Nevladina organizacija „Zeleni razvojni centar” nedavno je pokrenula akciju „Posadi svoj hlad” u okviru koje sugrađani imaju priliku da se prijave za besplatne sadnice koje mogu da zasade na jesen u svoja dvorišta. Za samo deset dana, sajt akcije posetilo je više od 80.000 ljudi, a za besplatnu sadnicu se do 10. jula prijavilo više od 15.000 građana Srbije. Za učešće u akciji postoji veliko interesovanje, kako iz zemlje, tako i iz regiona.

– Atraktivnost poziva prepoznale su i domaće i međunarodne institucije, kao i neke društveno odgovorne kompanije, a zanimljivo je da su se organizatorima javili brojni pojedinci i mala preduzeća koja žele da doniraju sadnice. Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena i pomoć Srbiji da dostigne procenat pošumljenosti u skladu sa ciljevima poglavlja 27, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator – kažu organizatori.

Oni pozivaju sve zainteresovane da zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, u svojim dvorištima ili u slobodnom prostoru, naprave svoj hlad tako što će na jesen zasaditi sadnicu. Ona će potpuno besplatno u novembru biti isporučena na kućnu adresu.

Sve informacije i prijava nalaze se na internet stranici https://posadisvojhlad.rs/.

„Zeleni razvojni centar” je predstavnik i ovlašćeni partner svetskog pokreta „Let’s do it! World” u Srbiji.

 

Izvor: Politika.rs

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *