petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Tenk uleteo u dvorište

Tenk uleteo u dvorište

Vučni voz, ogromni vojni šleper koji služi pre svega za prevoz oklopnih vozila, iz za sada nepoznatih razloga izleteo je sa ulice u uleteo u dvorište porodične kuće u naselju Bele vode.

„Oko 17.20 časova u beogradskom naselju Bele vode došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je vojno motorno vozilo tokom realizacije redovnog zadatka sletelo sa puta. U saobraćajnoj nezgodi lakše su povređeni vozač i suvozač, koji su medicinski zbrinuti. Na lice mesta izašli su nadležni organi radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nezgode“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Do incidenta, u kojem sticajem srećnih okolnosti nije bilo težih posledica, došlo je na uglu ulica Belo vrelo i Bele vode. Oštećena je ograda kuće. Kako „Politika“ nezvanično saznaje, vučni voz je prevozio tenk M-84 u Vojnotehnički institut (VTI) u Žarkovu. Nedavno je najavljena modernizacija ovih tenkova pa se pretpostavlja da je to razlog transporta ovog tenka u VTI, vojnu naučnu ustanovu.

Vučni voz, koji zapravo i podseća na lokomotivu sa vagonom na putu, je tipa MAZ, beloruske proizvodnje i decenijama se nalazi u našoj vojsci. Vozilo koje je imalo udes u Belim vodama, saznaje se, moći će da se popravi i vrati u saobraćaj. Tenk, koji je bio na ogromnoj prikolici, je neoštećen.
Udesi ovakvih vozila se retko dešavaju, ali ovo je već druga ovakva nesreća u poslednjih mesec i po dana. Podsetimo, 11. juna na Pančevačkom putu prevrnuo se oklopni transporter BOV Vojske Srbije pri čemu nije bilo povređenih.

 

Izvor: Politika.rs

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *