subota , 20 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Komšijski derbi na otvaranju

Komšijski derbi na otvaranju

Istorijski uspeh ostvarili su fudbaleri Kosmaja iz Ralje. Klub iz okoline Sopota, plasirao se u Beogradsku zonu. Ekipa predvođena trenerom Sinišom Jankovićem, uz veliku pomoć predsednika Gorana Gagića i sekretar Dejana Majstorovića, upisala je klub na mapu Beogradske zone. U novo prvenstvo ekipa Kosmaja ulazi sa potpuno istim sastavom i još petoricu novajlija. Trener Janković je uveo mnoge novine u radu sa igračima, pa u Ralji očekuju dobre rezultate svojim ljubimaca.
– Ostvarili smo sjajan rezultat – zadovoljan je Dejan Majstorović sekretar kluba. – Potajno smo se nadali da možemo do Beogradske zone. Mi iz rukovodstva smo dali punu podršku stručnom štabu i igračima, kako bi ostvarili ovaj uspeh. Zadržali smo sve igrače iz predhodnog prvenstva. Igrali smo dopadljiv fudbal, u nekim utakmicama nismo imali sportske sreće. Svi igrači su iz Sopota i Mladenovca. Uradili smo dosta na poboljšanju infrastrukture, kako bi utakmice u novoj ligi igrali na svom terenu.

– Nova liga će predstavljati veliki izazov, na kraju će dosta ekipa biti ugroženo?

– Učinićemo sve, kako bi i u narednim godinama igrali Beogradsku zonu. Svesni smo da se radi o kvalitetnom takmičenju i da će idućeg leta veliki broj ekipa biti u zoni ispadanja. U prvom jesenjem kolu gostujemo komšijama iz Vrčina, dobro se poznajemo, pa će nam ovo biti prilika, da već u prvom kolu ostvarimo povoljan rezultat. Nova liga je dosta brojnija u odnosu na Prvu beogradsku. Zbog velikog broja utakmica(34), ekipe koje budu imale dužu klupu, biće svakako u prednosti – jasan je Majstorović.

Svi igrači koji su igrali u prošlom prvenstu su ostali u klub, razlog je svakako dobra saradnja sa rukovodstvom. Novajlije su Marko Pantić(OFK Mladenovac), Željko Lejić(Velika Krsna), David Stevanović i Novak Garović(Borac Žabare) i Aleksandar Garović(Radnički PDM). LJubitelji fudbala u Ralji i okolini, očekuju dobre rezultate njihovih ljubimaca. Novo prvenstvo je daleko veći izazov, ali puleni trenera Jankovića spremni su na sve obaveze i prepreke, koje ih očekuju. Gotovo svi igrači imaju fudbalsku školu Sopota, Radničkog PDM i OFK Mladenovca.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *