četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Odbrana je motor tima

Odbrana je motor tima

Minimlnu ali važnu pobedu ostvarili su fudbaleri OFK Mladenovca, minulog vikenda u duelu protiv BSK-a iz Borče. Imali su momci sa Seltersa u završnici meča i sportske sreće, jer je golman Marić 15 minuta pre kraja, odbranio penal, i na taj način sačuvao tri boda. U poslednja dva meča, odbrana OFK Mladenovca nije primila gol, što je čest slučaj bio i u prošlom prvenstvu. Nikola Rajković, pouzdani štoper je zadovoljan igrom saigrača u poslednja tri meča.

– Posle tri minimalna poraza na startu prvenstva, sva tri 0:1, uspeli smo da se izdignemo i u sledeće tri utakmice dokažemo da nam nije mesto u donjem delu tabele – ističe Rajković. – Imali smo tešku utakmicu protiv nekadašnjeg supreligaša OFK Beograda, koju smo odličnom partijom rešili u svoju korist. I dva naredna meča bila su izuzetno teška, gostovanje Teleoptiku, kao i na svom stadionu protiv BSK iz Borče. U ova tri meča osvojilo smo sedam bodova, u poslednja dva bez primljenog gola, time smo potvrdili da smo među najboljim odbranama u ligi.

– Zvezdara je novi rival, biće teško?

– Nemamo vremena za neko veliko opuštanje. Okrećemo se narednom izazovu i jakom gostovanju odličnoj ekipi Zvezdare, koja se nalazi u vrhu tabele. Daćemo sve od sebe da ponovo napravimo dobar rezultat i nastavimo niz dobrih partija. Dalek je put do kraja prvenstva, još 31 kolo ima da se igra, imamo velike ambicije, ali idemo iz utakmice u utakmicu. Cilj je što bolja igra, pre svega dobra atmosfera u ekipi i veliko zalaganje na terenu – jasan je Rajković.

Meč protiv Zvezdare je za OFK Mladenovac izuzetno važan. Šef struke Miloš Višnjić očekuje da odbrana i ovog puta odigra glavnu ulogu, kao što je to bilo i na predhodnim gostovanjima. U predhodnih sedam kola, na utakmicama OFK Mladenovca postignuto je samo 11 golova, najmanje u ligi, tako je bilo i u prošlom prvenstvu. Na tri utakmice u gostima su ove jeseni primili samo dva gola, jedan u Batajnici, u nadoknadi vremena i protiv BASK-a u 85 minutu iz penala. LJubitelji fudbala u Mladenovcu, očekuju da će odbrana opet biti motor tima.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *