četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Srce veće od Kosmaja
Kostić i Tešić na treningu

Srce veće od Kosmaja

Mladenovčani su u okviru vanrednog kola Srpske lige grupa Beograd, nadigrali ekipu Brodarca. Lider je u dosadašnjem delu prvenstva pretrpeo samo jedan poraz i uoči meča važili su za apsolutne favorite, tim pre što je OFK Mladenovac, minule subote poražen na Dorćolu. Novi trener Zoran Nikolić je zasukao rukave i već u prvoj utakmici vodio ekipu do vrlo važne pobede. Odbrana je opet bila ona stara, sredina je davala dobar ton, a uspavani napadači, kao da su se probudili i Dušan Tešić i Nikola Kostić su uspeli da matiraju odbarnu gostiju.

– Sigruno je da trenutna tabela nije odraz kvaliteta naše ekipe – ističe napadač Tešić, strelac prvog gola protiv Brodarca. – Imamo odličan tim, sa mladim i perspektivnim igračima, koji uz nas nekoliko iskusnijih, mogu do boljih rezultata. Dokazali smo protiv lidera da možemo da igramo celu utakmicu u kontinuitetu. Prvenstvo je dugo, raspored je vrlo gust, već sutra gostujemo ekipi Lokomotive, koja ove jeseni pruža odlične partije. Biće to prilika da još jednom pružimo dobru igru i ostvarimo povoljan rezultat.

Ceo tim OFK Mladenovaca igrao je dobro. Osim dva postignuta gola, Mladenovčani su imali još nekoliko prililka. Gosti su imali svoje šanse, u prvom delu su pogodili i stativu. Napadač Nikola Kostić je u 66 minutu, kod korner zastavice oduzeo loptu gostujećem golmanu, sa loptom došao do gol linije i smestio je u mrežu.

– U predhodnim kolima nismo imali fudbalske sreće, primali smo golove posle naših grešaka, posrećilo nam se da i protivnik pogreši. Ispratio sam let lopte, iako je išla gotovo na korner zastavicu, golman gostiju je pokušao da me lobuje, odigrao sam loptu glavom i lako stigao do gola. Hoćemo više od borbe za opstanak, za to su potrebne dobre igre u kontinuitetu. NaJbolje igre smo pružili protiv OFK Beograda, Teleoptika i Brodarca, ali, da bi se osvajali bodovi, moramo protiv svih ekipa da imamo ovakvu motivaciju – jasan je Kostić.

U OFK Mladenovcu veruju da mogu da uđu u seriju dobrih igara. Dobra partija protiv lidera, izbirsala je veliki minus zbog poraza, protiv GSP Polet Dorćola. Trener Nikolić očekuje još bolje igre svojih pulena. Na povredu se žali napadač Milovanović, dok se u tim vraća štoper Rajković.

Preporuka

Torta za 13 rodjendan TCM-a

Danas su u Tržnom Centru u Mladenovcu obeležili 13 godina uspešnog poslovanja. Osim štulaša i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *