subota , 20 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Marić: Moramo u korenu da se menjamo
Golman Marić i trener Planić

Marić: Moramo u korenu da se menjamo

Staneš na gol, gineš celu utakmicu da sačuvaš mrežu i onda od 85 do 93 minuta primiš gol i izgubiš utakmicu. Takva sudbina je jesenas bezbroj puta zadesila golmana OFK Mladenovca, Nikolu Marića. Ljut je ovaj poslednji bedem pred golom ekipe sa Seltersa. Malo na sreću, još više na saigrače iz odbrambene linije, a najviše na napadače. Iako je na utakmicama OFK Mladenovca, u 19 mečeva palo samo 34 gola, ubedljivo najmanje u ligi, ekipa je jesen završila na 16 mestu. Dobro se kotiraju po broju primljenih golova(19), ali je napad zastajio, pa su ostali bez bodova.

– Iza nas je ostao jesenji deo sezone. Lično ja, a i moji saigrači nikako ne možemo biti zadovoljni učinjenim. Posebno na to, koliko smo utakmica, kod kuće izgubili minimalnim rezultatom, 0:1 – ističe golman Marić. – Pred upravom i trenerom je težak zadatak, pred početak priprema za prolećni deo prvenstva. Siguran sam da će u ekipi biti dosta odlazaka, kao i preko potrebnih pravih pojačanja.

– I ove jeseni zatajila je realizacija?

– Ponovo je problem bila realizacija, jednostavno jako malo golova postižemo i to su stvari koje prve moraju da se promene. Odnos prema igri, u korenu mora da se menja. Jednostavno, kući mora da se igra muški i da se kroz igru pokaže da gostujuće ekipe nema šta da traže. Ekipe koje imaju visoku negativnu gol razliku, retko su pobeđivali na strani, ali su odneli bodove sa Seltersa – jasan je Marić.

Mladenovčani su ove jeseni doživeli 11 poraza, čak u 10 utakmica izgubili su minimalnim rezultatima, a u osam mečeva rezltat je bio identičan 0:1. Bili su na granici osvajanja boda, kobni su bili poslednji trenutci ovih mečeva. Nisu mladenovčani imali sreće ni sa penalima, za klub sa Seltersa, sviran je ove jeseni samo jedan jedanaesterac, u prvom kolu protiv Sremčice, protiv je bilo daleko više(pet).

 

 

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *