četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Besprekorna jesen devojaka iz Topole

Besprekorna jesen devojaka iz Topole

Besprekorna jesen ŽFK Karađorđa iz Topole, u Drugoj ligi Zapad. Ekipa podno Oplenca je zabeležila svih sedam pobeda, uz gol razliku 30:2. Najbolji strelac je Aleksandra Blažić(16) koja je postigla 12 golova. Vladan Vujadinović, predsednik i trener, je više nego zadovoljan igrom i ponašanjem ove mlade ekipe, koja dominira i u seniorskoj konkurenciji, jer nisu u zvaničnim utakmicama doživeli poraz više od 15 meseci, za to vreme zabeležile su 20 pobeda i dva nerešena rezultata.

– Moramo da budemo izuzetno zadovoljni učinkom na terenu – ističe Vujadinović. – Klub je uspeo da se stailizuje i uzdigne, posle svih nepravdi i skandaloznih tumačenja propisa, iz sezone 2018/2019, od tog trenutka su krenuli samo uspesi. Predhodno prvenstvo je prekinuto usled pojave pandemije, to nas je onemogućilo da se već ove godine vratimo u Prvu ligu Srbije.

– Jesen su ovde u Topoli, obeležile sjajnim igrama, zadivile su i mnogobrojne ljubitelje fudbala u celoj Srbiji.

– Ove jeseni i pored jasno izraženih šampionskih ambicija, za povratak u viši stepen takmičenja, hrabro smo odlučili, da uz samo dva pojačanja, u prvenstvenu trku uđemo sa već postojećim igračkim kadrom, kome su pridodate devojke iz kadetske ekipe, koje su veoma uspešno debitovale. Ponosni smo na to, što je tokom ove jeseni, od 24 fudbalerki, koje su nastupale, njih 16 poniklo u našem klubu. Ne smemo se opustiti, ove godine posle dužeg vremena, igra se baraž za ulazak u Prvu ligu, pa moramo biti spremni za sve izazove i povratak ovih devojaka u rang, koji po svemu one i Topola zaslužuju.

– U Fudbalskom savezu regio Zapadne Srbije stalno ima nekih trzavica?

– Nedavno smo, solidarišući se sa većinom klubova, svesno potpisali saopštenje, iako kao klub, na svojim utakmicama, nismo imali nikakvih primedbi na FS Regiona Zapadne Srbije i organe koji su vodili takmičenje, jer znamo kako izgleda trpeti nepravdu, dok svi ostali nezainteresovano to posmatraju. Pokušavamo biti sa svim klubovima prijatelji, često i na svoju štetu, uključujući i ŽGFU Borac (Čačak), sa kojim imamo jako prijateljske odnose, uz razumljivo zdrav sporski rivalitet, a sve u opštem cilju, unapređenja ženskog fudbala u Srbiji – jasan je Vujadinović

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *