petak , 29 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Spasić preporodio gročane

Spasić preporodio gročane

Dunavac iz Grocke je jedna od retkih ekipa u Srbiji, koja je u jesenjoj sezoni zabeležila sve same pobede. Gročani su u 13 utakmica, pobedili sve rivale i sa 39 bodova zauzimaju čelno mesto u Prvoj beogradskoj ligi grupa „C“. Igrači predvođeni trenerom Goranom Spasićem ,odmakli su pet koraka ispred ekipe Zuca 2019. Imaju velike šanse da ostanu na prvom mestu i ostvare ulazak u Beogradsku zonu, uspeh, čekan gotovo tri decenije.

– Izuzetno smo zadovoljni jesenjim učinkom – ističe šef struke Goran Spasić. – Dunavac je uvek bio među ekipama koje su odlučivale o prvaku, sada smo na vrhu. Pobedili smo u svih 13 susreta. Igrali smo dobro, zabeležili trijumfe i protiv konkurenata, ali nema opuštanja, dobre igre treba nastaviti i u prolećnom delu prvenstva. Jesen je samo prvi deo priče. Ekipa je imala dobar ritam, igrači su ispoštovali sve dogovore, pa rezultat nije mogao da izostane.

– Proleće je pravi ispit zrelosti ovog tima?

– Učinićemo sve kako bi sačuvali kostur tima. Ekipa je dobro uigrana, na svim pozicijama imamo kvalitetne igrače. Dovešćemo i nekoliko kvalitetnih pojačanja, kako bi bez velikih tenzija sačuvali bodovnu prednost. Ova liga ima četiri kvalitetna tima, ali ni ostali nisu za potcenjivanje, jer se prvenstvo dobija i gubi, upravo, protiv autsajdera. Verujem da možemo da obradujemo ljubitelje fudbala u Grockoj i posle dugog čekanja, domognemo se Beogradske zone – jasan je Spasić.

Goran Spasić je u predhodnom periodu, sa OFK Mladenovcem, u dve godine promenio dva ranga, sa ekipom sa Seltersa je, od Prve beogradske, u kojoj je upravo Dunavac bio najveći rival, preko Beogradske zone, stigao do Srpske lige Beograd. U klubu veruju, da će i u narednom periodu, nastaviti niz uspeha.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *