petak , 29 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Kosmaj remeti planove favoritima

Kosmaj remeti planove favoritima

Najveće iznenađenje jesenjeg dela zonske lige Beograda, ekipa Kosmaja iz Ralje je počela sa pripremama. Šef struke Siniša Janković je zadovoljan odazivom igrača, jer su svi bili na prvoj prozivci. Kosmajci su u zimskoj pauzi sačuvali kostur tima, ekipu je napustilo nekoliko igrača, koji su imali manju minutažu. Novajlije su igrači, koji su već igrali ovaj stepen takmičenja, ali i Srpsku ligu.

– Zadovoljan sam početkom priprema, uspeli smo da dovodemo nekoliko kvalitetnih igrača – jasan je prvi trener Siniša Janković. – Kostur tima, koji je tokom jeseni izneo najveći deo tereta, ostao je na okupu, što je i bio osnovni cilj. Novajlije su znatno pojačali konkurenciju u svim linijama, što će podstaknuti ostale igrače, na bolji rad i veće zalaganje. Naš jedini cilj je opstanak u Beogradskoj zoni. Već od starta priprema, vidi se da imamo čemu da se nadamo, pružićemo, verujem, bolje igre nego jesenas. Sve pohvale ljudima iz kluba, na trudu za obezbeđivanje adekvatnih uslova za rad.

Imali su fudbaleri Kosmaja čvrst bedem tokom predhodnog dela sezone, posebno kada je u pitanju igra na strani. U osam mečeva, kao gosti, primili su samo dva gola, većinu utakmica, čak pet, završilo je rezultatom 0:0, u devetom meču, u Medoševcu, u fazi odbrane odigrali su loše i doživeli poraz 0:3. Jedan od onih, koji je odigrao svih 17 susreta je Milan Bulat, prošao je kompletnu fudbalsku školu Radničkog PDM, nastupao je i za OFK Mladenovac.

– Spremni smo za velike izazove. Zadovoljni smo jesenjim delom prvenstva. U nekim smo utakmicama propustili da stignemo do pobede. Najviše probelma smo napravili vodećim ekipama, kod kuće protiv Torlaka smo zabeležili pobedu i odigrali nerešeno protiv Prve iskre u Bariču. Verujem da ovaj tim može više od Beogradske zone. Nije realno da sa šestog mesta razmišljamo o višem rangu, ali možemo mnogima da pomrsimo račune, baš kao i u jesenjem delu – uveren je, uvek nepredvidivi Milan Bulat.

U Kosmaju su zadovoljni angažovanjem kvalitetnih pojačanja, novi članovi ovog kluba su Bane Arsić, Nikola Varagić, Milan Mitrović, Jovan Jovanović, Marko Brkić i golman Dragan Majstorović.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *