petak , 29 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Očuvanje statusa imperativ
Matejić i Gospavić, foto: Zoran Lazarević

Očuvanje statusa imperativ

Posle dve nedelje treninga i dva odigrana meča, u OFK Mladenovcu ne mogu da budu zadovoljni tempom dovođenja pojačanja, pre svega u fazi napada. Šef struke Zoran Nikolić sa svojim izabranicima radi punim tempom, ali je evidentan nedostatak kvalitetnih špic igrača, koji su preko potrebni za teške prolećne okršaje.

  • Ne odustajemo od borbe za opstanak – jasan je štoper i kapiten Darko Matejić. – Stiglo je nekoliko novajlija, svakako, najveće pojačanje je LJubomir Baranin, koji ima i supreligaško istustvo. Na treninzima radimo dobro i verujemo da do kraja prelaznog roka možemo da angažujemo još nekog igrača, koji može da pravi razliku u kvalitetu. Jesenas smo teško primali golove, još teže ih davali. U mnogim utakmicama nismo imali ni sportske sreće. Kada od 11 poraza, deset izgubite sa golom razlike, od kojih čak osam 0:1 i u svim tim mečevima odigrate dosta dobro, onda shvatite da vam ni sporstska sreća nije bila naklonjena.
  • Trebaće dosta rada i truda, ali i kvaliteta za očuvanje statusa?
  • U gotovo svim klubovima u kojima sam igrao u ovoj konkurenciji, bili smo kandidati za prvo mesto, OFK Mladenovac(ranije), Šumadija, Sopot, Brodarac, Radnički NB, tek sam sada u situaciji da razmišnjam o opstanku. Učinićemo sve da sačuvamo status srpsklogaša. Prvenstvo je dugo, imaćemo veliki broj utakmica, u kojima sitnice mogu da odluče pobednika. Od prvih šest ekipa primili smo samo dva gola i to oba u 85 minutu. To može da bude dobar putokaz, kako da pobeđujemo i one ekipe, koje imaju nešto slabiji kvalitet – uveren je Matejić.
    Jedan od napadača koji je ove zime ostao u klub je Nikola Kostić. Jesenas je pet puta pogodio mrežu protivnika, vredno trenira i željno očekuje start prolećne trke.
  • Nikako ne možemo da budemo zadovoljni jesenjim učinkom. Očekivali smo bolji plasman, od 16-og mesta. Gubili smo gotovo dobijene utakmice, uglavnom zbog individualnih grešaka. Prelazni rok je pri kraju, nadam se da će uprava uspeti da angažuje prava pojačanja. Počeli smo pripreme na vreme, ekipa vredno radi, cilj je jasan, želimo opstanak i verujem da se pravim pristupom i dobrim radom to može ostvariti – siguran je Nikola Kostić.
    OFK Mladenovac je tokom zimske pauze napustilo šest igrača. Novajlije su za sada LJubomir Baranin i mladi štoper Aleksandar Zarić. Još desetak igrača je na probi, ali za sada još uvek bez dogovora o početku saradnje sa klubom sa Seltersa.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *