četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Dorćolci potopili Kosmaj

Dorćolci potopili Kosmaj

Fudbaleri Kosmaja u meču poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva dočekali su drugoplasiranu ekipu GSP Poleta i poraženi i više nego ubedljivo rezultatom 0:7. Jedina svetla tačka u timu domaćina bio je mladi golman Petrović koji je sprečio da rezultatska razlika bude mnogo veća. Kosmajci su pre dve nedelje zaustavili jesenjeg prvaka PKB, ali su Dorćolci bili prejaki za njih.

Gosti su stigli do prednosti sredinom prvog dela, Vuletić je centrirao i pronašao Paučinca koji je pogodio glavom za 0:1. Bulat je propustio najbolju priliku Kosmaja za izjednačenje kada ga je Avemarija pronašao, ali je napadač domaćih i ako je bio sam, slabo šutirao glavom. Samo nekoliko minuta kasnije usledila je kazna za veliki promašaj, Miletić je centirao iz kornera a kapiten Dorćolaca Pojužina odlično skočio i duplirao prednost svog tima. U poslednjem minutu prvog dela, nakon centaršuta Rebića i slabe intervencije domaćih, lopta je stigla do Jovanovića koji ju je zakucao u mrežu Petrovića.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minutu, nakon igranja rukom Lejića u svom šesnaestercu, sudija je pokazao na belu tačku. Miletić je preuzeo odgovornost, ali je mladi Petrović sjajno pročitao nameru napadača GSP Poleta i sačuvao svoju mrežu. Nakon sat vremena igre, Vuletić je ponovo kvalitetno centrirao i pronašao Paučinca koji je najpre primio loptu a zatim i postigao svoj drugi gol na meču. Samo pet minuta kasnije, Miletić je odlično centirao a Pojužina još jednom pogodio glavom za 0:5. Fenomenalan meč odigrao je krilni napadač gostiju Miletić koji je u 71. minutu stigao do het-trika u asistencijama kada je sa golom spojio Dabića koji je rutinski završio akciju. Tačku na ovaj meč stavio je rezervista Nikolić, nakon slabe intervencije Jovičića, ostao je sam na golmana i pogodio dalji ugao. Do kraja meča, Bulat je u završnim minutima u pokušaju da centrira pogodio prečku. Mladi golman Jovan Petrović branio je izvandredno i nazaslužniji je što prednost gostiju nije otišla na dvocifrenu.

Preporuka

Rađanje novog lidera na Seltersu

Nikola Kostić (24) je vezni fudbaler i od ove sezone ponovo brani boje OFK Mladenovca. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *