četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Uspomene na Mladenovac

Uspomene na Mladenovac

Željko Grujičić(36) ne posustaje ni tokom zime. Kada je pauza u prvenstvenim duelima, on dominira i na petoparcu. Ove je zime odigrao veliki broj turnira, jedan od njih je i u Mladenovcu, kada je njegova ekipa osvojila treće mesto.

  • Godinama sam igrao veliki fudbal – govori ovaj Obrenovčanin, koga smo sreli na Mladednovačkom turniru u malom fudbalu. – Mladenovac je moj grad uspeha, sa ovim fudbalskim klubom sam 2011.godine ostvario plasman u Prvu ligu Srbije, kada je ovaj klub vodio Bane Jovanović, a ja bio najbolji strelac Srpske lige Beograd, bila je to sjajna ekipa. Promenio sam dosta klubova: Trudbenik, Slavija, Žarkovo, Srem, Rakovica, Strelac, Rušanj, Prva Iskra i Baćevac. Trenutno nisam pronašao klub za veliki fudbal, ne žurim i zbog obaveza prema KMF Palež-u.
  • Dobro vam ide i sa malim fudbalom?
  • Kako se bliži kraj karijere, sve više sam posvećen malom fudbalu. Osim igranja za moje Obrenovčane, nalazimo se na deobi četvrtog mesta u Prvoj ligi Srbije, ujedno treniram i omladince, pre dve godine smo bili prvaci Srbije, ove godine pokušaćemo da opet osvojimo Srbiju kako bi što više omladinaca konkurisalo za seniorski sastav.
  • Za druge je zimska pauza, Vi radite punom parom?
  • Oduvek sam voleo mali fudbal, i onda, kada to nije bilo toliko popularno. Igramo oko nove godine dosta turnira. U Mladenovcu sam nastupao za Perionicu MDM porodice Gajičić iz Šepšina, sjajni momci, izgubili smo u polufinalu od pobednika Restoran Barka, sami smo krivi, jer smo kod našeg vođstva, propustili dve prilike, pa je utakmica otišla u drugom pravcu, na kraju smo morali da se zadovoljimo trećim mestom. Turnir je u Mladenovcu bio možda i najbrojniji(34 ekipa), osećali smo se prijatno i upoznali nove prijatelje – jasan je Grujičić.

To što je Željko Grujičić ušao u „klub veterana“, ne predstavlja nikako prepreku, da i dalje bude najbolji među seniorima, bar ne za sada.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *