ponedeljak , 29 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Miletić obeležio Beogradsku zonu

Miletić obeležio Beogradsku zonu

Krilni napadač iz Mladenovca se sjajno snašao na Dorćolu

Spuštena je zavesa na ovogodišnje takmičenje u Beogradskoj zoni. Dorćolci su ostvarili plasman među srpskoligaše. GSP Polet Dorćol je na krilima napadača Jovana Miletića, strelca 20. golova i još 10. asistencija sasvim zaluženo ostvario viši rang. Golgeter Miletić veruje u ovaj tim i sa saigračima deli ostvareni uspeh.

– Voleo bih da naglasim da je atmosfera u ekipi fantastična – ističe Miletić. – Zaista smo odličan kolektiv i to smo konstanto prikazivali kroz ovih trideset utakmica. Bitan faktor koji nas je sputavao jeste manjak treninga, jer smo u odnosu na naše direktne konkurente imali značajno manji broj treninga, ali to nas nije omelo. Kao što su svi koji su gledali naše mečeve minule sezone mogli da vide, igramo kvalitetan fudbal, sa željom da se nadigravamo, uvek napadamo i idemo na pobedu. Smatram da smo i kao tim i kao pojedninci najkvalitetniji. Imali smo tri teška poraza koja su nas poljulali, ali smo bili dovoljno prisebni da se vratimo i da nastavimo pobednički niz.

Pored zapaženog timskog uspeha, ne možemo a ne pomenuti Vaš lični uspeh – 20 postignutih golova na 25 odigranih utakmica . Izuzev titule zlatne kopačke, bile su i mnogobrojne asistencije saigračima, koje su doprinele ovom  uspehu. Da li smatrate da je ovo Vaša najuspešnija individualna sezona u karijeri?

– Da, statistički jeste, uspeo sam da zabeležim tkz. dabl – dabl učinak. Povreda kolena, koju sam doživeo, udaljila me je sa terena na pet mečeva, ali sam se vratio još jači i nastavio sa davanjem golova i pružanjem dobrih partija. Ova godina za mene bila je jako važna, uspeo sam da se ostvarim i kao roditelj. Nadam će jednog dana, moj sin Relja gledati utakmice i bodriti me sa tribina.

U mlađim selekcijama nastupali ste i za večite, koliko je to doprinelo ovom uspehu?

– To je početak mog fudbalskog školovanja. Mnogo toga sam naučio u Crvenoj zvezdi i Partizanu, kako fudbalskih lekcija, tako i životnih. Siguran sam da to ima veliki udeo u tome kakav sam ja igrač danas.

Kakvi su Vam planovi za sledeću sezonu, ostajete ili tražite novi izazov?

 – Ja sam zaposlen u GSP-u i u koliko sam potreban u Srpskoj ligi, dogovoriću se sa ljudima iz firme i uprave kluba o daljoj fudbalskoj saradnji. Već po završetku sezone, na moju adresu pristigle su mnogbrojne ponude od drugih klubova, ali GSP Polet Dorćol ima prioritet – jasan je Miletić.

V. Stanković

Preporuka

Rađanje novog lidera na Seltersu

Nikola Kostić (24) je vezni fudbaler i od ove sezone ponovo brani boje OFK Mladenovca. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *