četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Privreda / Ministarstvo privrede i fond za razvoj opredelili 500 miliona dinara

Ministarstvo privrede i fond za razvoj opredelili 500 miliona dinara

U cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava/do 20 odsto ukupnog ulaganja/.

Ova finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva, kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini koji predstavlja kombinaciju, 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj. Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razboj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj su ovaj program realizovali i prošle godine i podržali 220 privredndika i početnika u poslovanju.

Javni poziv za ovu godinu je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Fonda za razvoj.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *