petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Beograd atletski centar Evrope

Beograd atletski centar Evrope

Danas je u Starom dvoru održana poslednja sednica Organizacionog odbora Evropskog atletskog prvenstva u dvorani, koje se održava od 3. do 5. marta u Kombank areni. Završnom sednicom na kojoj je usvojen budžet prvenstva predsedavao je gradonačelnik Beograda i predsednik Organizacionog odbora Siniša Mali, koji je tom prilikom istakao da je Beograd u potpunosti spreman za predstojeće takmičenje.

On je napomenuo da se od sutra u Kombank areni održava Balkanijada, koja će predstavljati generalnu probu za veliko evropsko takmičenje, kako za atletičare, tako i za čitavu organizaciju.

– Svi ugovori su potpisani i bezbednost je najvišem mogućem nivou. Retkost je da punih deset dana pred takmičanje imamo potpuno ispunjene sve uslove i da smo apsolutno organizaciono spremni. Na vreme smo krenuli sa organizacijom i upravo zbog toga sada sa radošću i u punoj koordinaciji čekamo najveći sportski događaj ove godine u Beogradu – istakao je gradonačelnik.

Direktor preduzeća „Atletika 2017“ Slobodan Branković je naglasio da vlada veliko interesovanje inostrane javnosti za Evropsko prvenstvo.

– Preko 500 novinara iz 46 zemalja će pratiti atletska nadmetanja u Kombank areni. Za Balkanijadu je prodato svih 4.000 karata, koje su puštene prodaju, a ostalo je i jako malo ulanica za Evropsko prvenstvo – rekao je Branković i dodao da su pristigli gosti iz inostranstva jako zadovljni uslovima u Beogradu.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *