petak , 19 априла 2024
Početna / Ostalo / Taksi-prevoz na dnevnom redu
infom.rs

Taksi-prevoz na dnevnom redu

Кontrole taksi-prevoza prošle nedelje vršene su uz asistenciju Saobraćajne policije svakog radnog dana, pre i posle podne, pri čemu je tri puta izvršena kontrola taksi-prevoza u zoni Aerodroma „Nikola Tesla”. Sa Кomunalnom policijom sprovedene su dve dnevne i noćna vikend akcija, kontrole taksi-prevoza putnika, rekla je Sonja Podunavac, v.d. sekretara za inspekcijske poslove.

– Кontrole vanlinijskog prevoza putnika vršene su tokom dnevnih akcija, uz asistenciju Saobraćajne policije, a izvršena su i dva vanredna nadzora u zoni Pančevačkog mosta. Кontrole javnog linijskog prevoza putnika izvršene su po prijavama građana na terminusima: „Glavna železnička stanica”, „Ustanička”, „Šumice”, „Medaković 3”, „Sremčica”, „Batajnica”, na stajalištima: Železnička stanica „Pančevački most”, „Sajam” i „Blok 42”, i duž trase linije 52. Taksi-prevoznicima je doneto 11 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nedostataka, podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv taksiste koji je obavljao taksi-prevoz vozilom bez „TH” registarske oznake i bez propisno baždarenog taksimetra, jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv neregistrovanog taksiste sa predlogom za oduzimanje vozila i izdat je jedan prekršajni nalog vozaču, koji se nije pridržavao registrovanog reda vožnje na noćnoj liniji 15N javnog linijskog prevoza – rekla je Sonja Podunavac.

Sprovedena je zajednička akcija Кomunalne inspekcije i inspekcije za nadzor nad trgovinom Sekretarijata za inspekcijske poslove, uz asistenciju Кomunalne policije i u saradnji sa JКP „Parking servis” radi kontrole nedozvoljene prodaje drva i nepropisnog parkiranja kamiona na javnim zelenim površinama u Ugrinovačkoj i Bačkoj ulici u Zemunu. U Ugrinovačkoj ulici, na javnoj zelenoj površini, zatečen je jedan kamion čijem vlasniku je, zbog učinjenog prekršaja, izdat prekršajni nalog.

– U akciji kontrole nepropisnog parkiranja vozila, uz asistenciju Кomunalne policije, na javnim površinama u ulicama Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, po prijavama građana, utvrđeno je da je u Ulici Jurija Gagarina, ispred zanatskih radnji, javna zelena površina uništena parkiranjem vozila, dok je na delovima zelene površine nasut tucanik. Većina vlasnika servisa za popravku i pranje automobila je napravila betonski navoz sa ivičnjaka radi lakšeg pristupa lokalima. Biće sprovedeni postupci radi zaštite javne zelene površine. Takođe, izvršena je kontrola nepropisnog parkiranja na dečjem igralištu u Ulici dr Ivana Ribara 92 i tom prilikom uklonjeno je jedno nepropisno parkirano vozilo. Preko JКP „Parking servis” sa javnih zelenih površina uklonjena su 33, sa javnih površina devet nepropisno parkiranih vozila, kao i devet neregistrovanih vozila – istakla je sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, započeta je kontrola 25 podzemnih pešačkih prolaza sa pripadajućim elementima (stepenice, pokretne stepenice, nadstrešnice, ograde, javna rasveta i slično). Do sada je izvršena kontrola urednosti i čistoće 18 podzemnih pašačkih prolaza. Dva objekta su zatečena u urednom stanju, za dva objekta postupci izvršenja ranije donetih rešenja su u toku, dok će za 14 objekata biti doneta rešenja kojima će biti naloženo otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *