četvrtak , 29 септембра 2022
Početna / Ostalo / Taksi-prevoz na dnevnom redu
infom.rs

Taksi-prevoz na dnevnom redu

Кontrole taksi-prevoza prošle nedelje vršene su uz asistenciju Saobraćajne policije svakog radnog dana, pre i posle podne, pri čemu je tri puta izvršena kontrola taksi-prevoza u zoni Aerodroma „Nikola Tesla”. Sa Кomunalnom policijom sprovedene su dve dnevne i noćna vikend akcija, kontrole taksi-prevoza putnika, rekla je Sonja Podunavac, v.d. sekretara za inspekcijske poslove.

– Кontrole vanlinijskog prevoza putnika vršene su tokom dnevnih akcija, uz asistenciju Saobraćajne policije, a izvršena su i dva vanredna nadzora u zoni Pančevačkog mosta. Кontrole javnog linijskog prevoza putnika izvršene su po prijavama građana na terminusima: „Glavna železnička stanica”, „Ustanička”, „Šumice”, „Medaković 3”, „Sremčica”, „Batajnica”, na stajalištima: Železnička stanica „Pančevački most”, „Sajam” i „Blok 42”, i duž trase linije 52. Taksi-prevoznicima je doneto 11 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nedostataka, podnet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv taksiste koji je obavljao taksi-prevoz vozilom bez „TH” registarske oznake i bez propisno baždarenog taksimetra, jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je protiv neregistrovanog taksiste sa predlogom za oduzimanje vozila i izdat je jedan prekršajni nalog vozaču, koji se nije pridržavao registrovanog reda vožnje na noćnoj liniji 15N javnog linijskog prevoza – rekla je Sonja Podunavac.

Sprovedena je zajednička akcija Кomunalne inspekcije i inspekcije za nadzor nad trgovinom Sekretarijata za inspekcijske poslove, uz asistenciju Кomunalne policije i u saradnji sa JКP „Parking servis” radi kontrole nedozvoljene prodaje drva i nepropisnog parkiranja kamiona na javnim zelenim površinama u Ugrinovačkoj i Bačkoj ulici u Zemunu. U Ugrinovačkoj ulici, na javnoj zelenoj površini, zatečen je jedan kamion čijem vlasniku je, zbog učinjenog prekršaja, izdat prekršajni nalog.

– U akciji kontrole nepropisnog parkiranja vozila, uz asistenciju Кomunalne policije, na javnim površinama u ulicama Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, po prijavama građana, utvrđeno je da je u Ulici Jurija Gagarina, ispred zanatskih radnji, javna zelena površina uništena parkiranjem vozila, dok je na delovima zelene površine nasut tucanik. Većina vlasnika servisa za popravku i pranje automobila je napravila betonski navoz sa ivičnjaka radi lakšeg pristupa lokalima. Biće sprovedeni postupci radi zaštite javne zelene površine. Takođe, izvršena je kontrola nepropisnog parkiranja na dečjem igralištu u Ulici dr Ivana Ribara 92 i tom prilikom uklonjeno je jedno nepropisno parkirano vozilo. Preko JКP „Parking servis” sa javnih zelenih površina uklonjena su 33, sa javnih površina devet nepropisno parkiranih vozila, kao i devet neregistrovanih vozila – istakla je sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima, započeta je kontrola 25 podzemnih pešačkih prolaza sa pripadajućim elementima (stepenice, pokretne stepenice, nadstrešnice, ograde, javna rasveta i slično). Do sada je izvršena kontrola urednosti i čistoće 18 podzemnih pašačkih prolaza. Dva objekta su zatečena u urednom stanju, za dva objekta postupci izvršenja ranije donetih rešenja su u toku, dok će za 14 objekata biti doneta rešenja kojima će biti naloženo otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Preporuka

Mladenovačko OKO dočekalo Australijskog ambasadora

Humanitarna organizacija OKO iz Mladenovca, dočekala je Australijskog ambasadora Danijela Emerija u subotu pre podne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *