petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Beograd juri Svetsko prvenstvo

Beograd juri Svetsko prvenstvo

Beograd će u naredna tri dana biti domaćin velikog sportskog takmičenja, 34. Evropskog prvenstva u atletici, na kome će učestvovati najbolji evropski atletičari, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali na konferenciji za novinare povodom sutrašnjeg otvaranja ove sportske manifestacije. Ovom prilikom najavljeno je da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine.

Gradonačelnik je naveo da će Beograd, osim velikog broja evropskih sportista, primiti na hiljade gostiju koji će samo zbog ovog sportskog spektakla posetiti srpsku prestonicu.

– Veliko je zadovoljstvo što ćemo sada imati priliku da po prvi put iskoristimo i malu halu Kombank arene, koju smo za ovu manifestaciju uspeli da završimo, a koja će nakon ovog događaja biti na raspolaganju malim sportovima, deci i sportisitma Beograda. Ovo je i prilika za promociju grada Beograda i sporta. Drago mi je što su i čelnici evropske atletike primetili da je Kombank arena u poslednjih 20 godina najlepše mesto na kome se održava ovakva manifestacija. U toj dvorani smo prošle godine organizovali Evropsko prvenstvo u vaterpolu, potom se tu igrao mali fudbal, a sada je prelepa hala za atletiku. Beograd je pokazao da je sposoban za ogranizaciju ovako velikih događaja – istakao je Mali i pozvao građane da posete Kombank arenu i bodre sportiste.

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije, zahvalio je Evropskoj atletskoj federaciji na ukazanom poverenju da baš ovaj događaj bude organozovan u Beogradu. Bez Atletskog saveza Srbije, dodao je Mali, i svih uspeha domaćih atletičara, Beograd ne bi ni dobio ovu mogućnost.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović zahvalio je na pomoći Vladi Srbije, Ministartsvu omladine i sporta, Gradu Beogradu sa gradonačelnikom na čelu da se održi Evropsko prvenstvo u Beogradu.

– Pričao sam da će biti jedno od najbolje organizovanih evropskih prvenstava ikada, a sada smo sve te sumnje razbili. Biće prvenstvo sa najviše pojedinaca u istoriji naše zemlje, učestvovaće više od 800 atletičara, akreditovan je veliki broj medija širom Evrope i sve je spremno za veliki događaj – rekao je Jevrosimović i dodao da će Beograd biti kandidat i za Svetsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi čovek Evropske atletske federacije Sven Arene Hansen poručio je da je Kombank arena najbolja zatvorena dvorana u kojoj je bio u životu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Beogradu, želim da zahvalim gradonačelniku Siniši Malom na sjanoj organizaciji. Bio sam na mnogo šampionata od 1996. godine i video mnogo dvorana, ali Arena u Beogradu je najbolja. Prvi put sam u Srbiji i oduševljen sam – rekao je Hansen.
Direktor Ateltskog saveza Srbije Slobodan Branković je naveo da je u poslednje dve godine urađeno mnogo kako bi Beograd i arena mogli da prime više od 5.000 ljudi. Kako je naveo, kraljica sportova je i zaslužila ovakav tretman.

Evropsko prvenstvo u atletici, 34. po redu, počinje sutra i trajaće do nedelje.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *