subota , 20 априла 2024
Početna / Ostalo / Deseti magični doručak

Deseti magični doručak

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović podržao je danas humanitarnu akciju „Magični doručak” namenjen deci sa smetnjama u razvoju koja je deseti put održana u organizaciji „Kredit agrikol banke – Srbija” i kompanije „Metro Cash and Carry”.

Jubilarni „Magični doručak” pripremali su u prostorijama kompanije „Metro” na Vidikovcu Mladenović i vršilac dužnosti podsekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, ekipa novinara, kao i dva tima domaćina takmičenja za učenike Osnovne škole „Dušan Dugalić” sa Vračara.

Titulu „Magičnog doručka” ponela je ekipa Grada Beograda, dok je najukusniji bio doručak koji je pripremila ekipa novinara.

Mladenović je istakao značaj ovakve akcije jer podstiče i druge odgovorne kompanije u Beogradu i Srbiji da se priključe i pomognu deci sa smetnjama u razvoju, jednoj od najosetljivijih kategorija našeg društva. On je podsetio da Grad Beograd i Republika Srbija svakodnevno obezbeđuju dva obroka (doručak i ručak) za decu sa smetnjama u razvoju.

– U Beogradu ima 16 škola za tu decu. Ta dva obroka su veoma važna za njihov razvoj, ali to nije dovoljno. Inicijativom iz nevladinog sektora i saradnjom sa uspešnim kompanijama danas smo ovde da obezbedimo i međuobrok, odnosno užinu za 100 mališana iz škole „Dušan Dugalić”. A do kraja akcije užinu i za decu iz 35 škola širom Srbije – ukazao je Mladenović i dodao da Grad Beograd sprovodi mnoge akcije kako bi se deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama olakšalo funkcionisanje.

Raičević je rekao da Grad Beograd deci sa smetnjama u razvoju, kao jednoj od najosetljivijih kategorija, posvećuje posebnu pažnju. On je podsetio da taj sekretarijat koristi svaku priliku da uz pomoć prijatelja pomogne toj deci i najavio angažovanje gradskih predstavnika i u drugim sličnim akcijama.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *