četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Privreda / Zapošljavanje romkinja u prvom planu

Zapošljavanje romkinja u prvom planu

Nacionalna služba za zapošljavanje pozvala sve zainteresovane i motivisane kandidatkinje na teritoriji grada Beograda za obuku za negovateljice. Poziv je prvenstveno namenjen romkinjama.

NSZ je pozvala sve zainteresovane i motivisane kandidatkinje na teritoriji grada Beograda za obuku za negovateljice, i poziv je prvenstevno namenjen romkinjama. Negovateljica se postaje nakon uspešno savladane obuke koja traje 3 meseca. Obuka za negovateljicu je oblik stručnog osposobljavanje za negu dece, starih ljudi i invalidnih osoba, kao i svih ostalih kojima je potrebna pomoć te vrste.

Kandidat/nja stiče znanja i veštine u pružanju prve pomoći i nege u vidu održavanja lične higijene (kupanje i presvlačenje), pomoći pri ishrani, fizičkim aktivnostima, pokretanju i podizanju lica o kojima brinu, specifičnim potrebama korisnika usluge socijalne zaštite.

Da bi pružalac usluge dobio zvaničnu državnu licencu za pružanje usluga socijalne zaštite neophodno je da ima zaposlene negovateljice prema Pravilniku o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite i Pravilniku o licenciranju organizacija socijalne zaštite.

Kandidatkinje treba da ispune uslov da su godinu dana na evidenciji, i pre dolaska na grupni razgovor treba da se jave svojim savetnicima u NSZ kojima pripadaju radi dobijanja uputa za grupni razgovor.

Grupni razgovor je zakazan za 13. mart u 13,00 časova u NSZ Beograd centar, Gundulićev venac 23-25.

Kontakt osoba za dodatne pitanja je član Veća gradske opštine Mladenovac, Suzana Vasić, resorno zadužena za socijalna pitanja, nacionalne manjine unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava.

Kontakt : tel. (011) 8241-610, 8241-640, faks (011) 8230-145 e-mail : svasic@mladenovac.rs

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *