utorak , 23 априла 2024
Početna / Ostalo / Lov, ribolov i nautika na sajmu

Lov, ribolov i nautika na sajmu

U okviru 39. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova, koji se održava od 9. do 12. marta, biće prikazana i izložba „Na palubi broda…na obali reke”, koju je realizovalo Javno preduzeće „Beogradska tvrđava”.

Posetioci sajma biće u prilici da se upoznaju sa značajem Dunava kao trgovačkog i turističkog puta, nekadašnjim izgledom naselja uz Dunav, načinom života stanovništva dunavskih regija, kao i sa tadašnjim turističkim rutama, brodovima i reklamnim materijalom.

Na 24 panoa biće prikazani vodiči po Dunavu namenjeni putnicima koje je objavljivalo Dunavsko parobrodsko društvo od sredine tridesetih godina 19. veka. U vodičima koji su, sa kratkim prekidima, izdavani do Drugog svetskog rata, opisana su putovanja rekom, uz tekstove o naseljima na obalama, prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim spomenicima. Izložba je upotpunjena geografskim kartama, slikama brodova koji su saobraćali od 1829. do 1914. godine, redovima plovidbe, plakatima društva, oglasima štampanim po novinama i jelovnicima sa brodova.

Izložba je prvi put prikazana u okviru „Dana evropske baštine” u septembru 2016. godine, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *