četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Ostalo / Zaključenje biračkog spiska do 17 marta

Zaključenje biračkog spiska do 17 marta

Obaveštavaju se građani koji imaju biračko pravo, da se do zaključenja biračkog spiska odnosno do 17.03.2017. godine u 24,00 časa, mogu obratiti Upravi gradske opštine Sopot radi provere da li su upisani u birački spisak koji se vodi za teritoriju opštine Sopot i da li su upisani podaci tačni.

Od zaključenja biračkog spiska odnosno od 18.03.2017. godine pa do 29.03.2017. godine u 24 časa, odnosno do 72 časa pre dana održavanja izbora, birače u birački spisak upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska ima i podnosilac izborne liste, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi.

Birači sa prebivalištem na teritoriji opštine Sopot koji imaju boravište u inostranstvu, mogu najkasnije 5 dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 11.03.2017. godine, preko diplomatsko-konzularnog predstavništa Republike Srbije, podneti Upravi gradske opštine Sopot zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za predsednika Republike glasati u inostranstvu.

Građani koji žele da glasaju po mestu boravišta, mogu najkasnije do 11.03.2017. godine, podneti zahtev Upravi gradske opštine Sopot da se u birački spisak upiše podatak da će glasati prema mestu boravišta.

Uvid u birački spisak građani mogu izvršiti i elektronskim putem na internet stranici gradske opštine Sopot www.sopot.org.rs i Ministarstva državne uprave i lokalne smouprave, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *