četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Ostalo / Festival zdravlja u Beogradu

Festival zdravlja u Beogradu

U Domu omladine Beograda će biti održan 5. i 6. aprila, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zdravstvo, „Prolećni festival zdravlja” sa velikim brojem zdravstvenih sadržaja. Ulaz će tradicionalno biti besplatan, a očekuje se da će manifestaciju posetiti oko 20.000 građana. Svečano otvaranje festivala biće u sredu, 5. aprila, u 11 sati. Organizator manifestacije je Udruženje „Festival zdravlja Beograd”.

Na festivalu će za građane biti održano oko 60 tribina i predavanja stručnjaka iz raznih oblasti medicine kako bi ljudi uvideli značaj raznih preventivnih pregleda i upoznali se sa simptomima pojedinih oboljenja, postavljali pitanja doktorima i učetvovali u razgovorima. Nastupiće mališani iz vrtića, škola, sportskih klubova, a biće održano i vežbanje za odrasle. Svoje štandove na manifestaciji će imati domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom.

Građani će moći da se posavetuju sa njima oko one tematike koja ih zanima radi održavanja dobrog zdravstvenog stanja. Domovi zdravlja i udruženja pacijenata organizovaće merenje šećera u krvi, pritiska, očne preglede, određivanje indeksa telesne mase i drugo. Mališani će se u svom kutku zabavljati, crtati i praviti figurice od plastelina na temu zdravog života, a najbolji radovi će se nagrađivati. Biće održani i akreditovani programi za lekare i sestre.

Za ovaj festival akreditovana su tri različita programa na kojima mogu da prisustvuju zdaravstveni radnici kako bi naučili nešto novo i sakupili bodove za obnavljanje licence.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *