petak , 19 априла 2024
Početna / Uncategorized / Šest kilometara novog vodovoda

Šest kilometara novog vodovoda

Gradski menadžer Goran Vesić prisustovao je puštanju u rad vodovoda u Velikoj Krsni. Dužina mreže koju su svojim sredstvima u potpunosti finansirali GO Mladenovac i Grad Beograd iznosi šest kilometara. Vesić je bio izuzetno zadovoljan učinjenim.

– Veoma mi je drago što smo zajedno sa GO Mladenovac obezbedili da se ovde uvede vodovod. Pre osam godina je počela da se radi potisna stanica, nažalost, nije završena. Mi smo kao grad obezbedili kapitalni budžet opštini Mladenovac. Oni su iz tog budžeta iskoristili 30 miliona da završe potisnu stanicu, da završe šest kilometara vodovoda, kao što se vidi voda je ovde danas potekla, to znači da će ovi ljudi ovde, imati stabilno snabdevanje vodom. Ovaj izvor je jedan od kvalitetnijih u Mladenovcu, voda se hloriše na način prema svim evropskim standardima i generalno želim da kažem, da je voda u Mladenovcu dobrog kvaliteta, svakodenvno je kontroliše gradski Sekretarijat za javno zdravlje. Sve priče koje se pojavljaju u javnosti u vezi kvaliteta vode nisu tačne, trebalo bi da svi koji se tima bave, ako su dobronamerni, moraju da se drže onoga što je stručna analiza, a nju radi Gradski zavod za javno zdravlje.

– Vodovod Makiš-Mladenovac već godinama je tema u ovom gradu?

– Ono što takodje želim da kažem, što je važno, da mi kao grad Beograd radimo regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, od Petlovog brda do Mladenovca ima oko 52 kilometra. Mi smo do sada uradili oko 27 kilometara, od Petlovog Brda do Begaljičkog, u ovom trenutku radimo odvajanje za Kaludjericu, to je vodovod 600 milimetara u dužini od četiri kilometra. Do 2021 godine Mladenovac će biti priključen na gradski vodovod, odnosno na fabriku vode Makiš. I sadašnji izvori vode u Mladenovcu će ostati da se koriste. Čitava dužina ovog vodovoda će koštati preko 100 miliona eura, do sada je uloženo preko 60, Grad Beograd ulaže velika sredstva kako bi ovaj deo Beograda imao stabilno snabdevanje vode za piće – jasan je Vesić.

I Vladan Glišić predsednik GO Mladenovac nije krio zadovoljstvo uradjenim?

– Zahvaljujem se gradu Beogradu što su prepoznali ovaj veliki projekat, za selo za ove ljude ovo je veliki dogadjaj. U 21 veku bez pijaće vode dosta je teško živeti. Mi ćemo i dalje nastaviti ulaganja u rekonstrukciju vodova. U 2016 godini smo uložili preko 100 miliona dirara u kopanje novog bunara, rekonstruisali smo oko dva kilometra azbestnih cevi vodovodne mreže, veliki su planovi pred nama, veliki radovi, nadam se da ćemo već za mesec dana krenuti sa radovima proširenja vodovodne mreže u našoj opštini, radovima na proširenju kanalizacione mreže. Očekuju nas radovi sve u interesu boljeg života naših gradjana – istakao je Glišić.

Kompletni radovi na ovoj vodovodnoj mreži u Velikoj Krsni pili su povereni JKP Mladenovac čiji su radnici upravo danas puštanjem u rad ovog vodovoda dokazali da imaju kapaciteta za ovu vrstu stručnih radova.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *