petak , 26 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Zaštita majke i deteta na prvom mestu

Zaštita majke i deteta na prvom mestu

Sekretarijat za zdravstvo Gradske uprave Grada Beograda raspisao je konkurs za finansiranje programa zdravstvenih ustanova iz plana mreže na teritoriji grada Beograda u 2017. godini za oblast Zdravstvena zaštita majke i deteta – podrška implementaciji mera populacione politike na teritoriji grada Beograda.
Prema rečima v.d. sekretara za zdravstvo dr Vere Dražić, cilj je unapređenje zdravlja i prevencija oboljenja sprovođenjem projekata usmerenih na zdravstveno vaspitanje, zdravstvenu prosvećenost, podizanje svesti i informisanosti o zdravim načinima života i faktorima rizika za nastanak oboljenja, sa posebnim akcentom na unapređenje zdravlja majke i deteta.
– Želimo da podignemo kvalitet zdravstvene zaštite majke i deteta u Beogradu obezbeđivanjem veće otvorenosti zdravstvene službe ka porodici i zajednici. To će se postići ostvarivanjem dvadesetčetvoročasovne telefonske komunikacije, savetovanjima i pružanjem neophodne stručne pomoći trudnicama, porodiljama, porodicama sa bebama i malom decom – istakla je Vera Dražić i dodala da se tako povećava zadovoljstvo korisnika radom zdravstvene službe, i to posebno porodica sa malom decom.
Podnosioci prijava su zdravstvene ustanove iz plana mreže na teritoriji grada Beograda, a bliži uslovi za podnošenje prijave mogu se pronaći u smernicama za podnosioce programa koji se prijavljuju na konkurs, uputstvu za pisanje programa, kao i uputstvu za sastavljanje budžeta programa, koji su dostupni na internet-prezentaciji Grada Beograda.
Programi se dostavljaju Sekretarijatu za zdravstvo, Ulica kraljice Marije 1, u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog oglasa.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *