četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Nove sadnice u školi i vrtiću

Nove sadnice u školi i vrtiću

Povodom Svetskog dana šuma, gradska opština Mladenovac i JP „Srbijašume“ organizovali su sadnju 24 sadnice u dvorištima Osnovne škole „Kosta Đukić“ i vrtiću „Sunce“.

Predstavnici JP „Srbijašume“ i opštine Mladenovac, narodna poslanica Nataša Jovanović i članovi Veća, Saša Vićentijević i Bogdan Vuksanović, obišli su danas OŠ „Kosta Đukić“ i vrtić „Sunce“ gde su posađene 24 sadnice tuja i Pančićevih omoriki, donacija Srbijašuma.

Tom prilikom inženjeri JP „Srbijašume“ održali su đacima zeleni čas iz ekologije i očuvanja životne sredine. Javno preduzeće „Srbijašume“ Svetski dan šuma obeležava velikom akcijom sadnje oko 2000 sadnica lišćara i četinara u preko 90 vrtića i osnovnih škola širom Srbije. Cilj akcije je podizanje svesti o značaju šuma, naročito dece i učenika, kao i povećanje stepena pošumljenosti Srbije.

Trenutno su 30 odsto teritorije Srbije površine pod šumama, a nacionalnom strategijom pošumljavanja teži se da se taj procenat poveće na oko 42 odsto u narednih nekoliko godina.

Svetski dan šuma, 21. mart, uspostavljen je na 23. sednici Generalne skupštine evropske poljoprivredne konferencije 1971.godine da bi se na taj način doprinelo povećanju svesti i uverenju svetske javnosti o značaju i ulozi šuma za čoveka.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *