četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Slede dani Beograda u Moskvi

Slede dani Beograda u Moskvi

Beograd je na međunarodnom planu napravio iskorak, prošle godine su bili Dane Moskve u Beogradu, ove u maju Dani Beograda u Moskvi ta međunarodna kulturna saradnja Beograda i drugih gradova u svetu veoma je bitna.

– Na sajmovima u Rusiji Privredna komora Beograda i privrednici našeg grada učestvuju veoma aktivno, jer je moskovsko tržište ogromno i vrlo uticajno. Naravno, ne treba zanemariti ni druge oblasti u Rusiji koje su takođe vrlo značajne za ekonomsku saradnju. Mislim da će i današnji susreti premijera Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti još jedan korak u toj dobroj saradnji – rekao  je Andreja Mladenović.

Govoreći o finansijskim rezultatima Grada Beograda, Mladenović je istakao važnost povećanja kreditnog rejtinga koji je rezultat dobrog poslovanja.

– Nama je to veoma značajno jer Beograd u poslednje tri godine nije uzeo nijedan kredit. Kada je uvedena privremena uprava 2013. godine, taj dug je iznosio više od 1,1 milijardi evra, a mi smo uspeli da za ove tri godine vratimo više od 450 miliona evra, pri tom ne uzimajući nijedan kredit. Danas u gradu imamo više od 500 gradilišta, što je pokazatelj da se može uspeti i redukcijom troškova. Sva naša javna preduzeća, osim GSP „Beograd”, profitabilna su, što nam omogućava da poboljšamo naše usluge, pa čak i da ih pojeftinimo – kazao je zamenik gradonačelnika.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *