utorak , 19 марта 2024
Početna / Vesti / Sopot i Grocka udružili snage

Sopot i Grocka udružili snage

Sekretar za saobraćaj grada Beograd Dušan Rafailović i direktor Direkcije za puteve Sekretarijata za saobraćaj Slaviša Živković, zajedno sa predsednikom gradske opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem i predsednikom gradske opštine Sopot Živoradom Žikom Milosavljevićem, posetili su danas naselje Dražanj i tom prilikom razgovarali su sa građanima o kapitalnim investicijama koje se planiraju u ovom naselju.

Po prvi put imamo situaciju da dve opštine, opština Grocka i opština Sopot, zajedničkim snagama i inicijativom se se dogovorile sa predstavnicima gradske vlasti da se asfaltiradeonica puta koja spaja Dražanj sa Malim Požarevcom.

Predsednik gradske opštine Grocka Simonović ovim put istakao je da je rekonstrukcija ove deonice puta od zajedničkog interesa za građane i jedne i druge opštine.

-Smatram da je ovaj put strateški važan za meštane, jer ćemo na taj način doprineti da znatno brže i lakše obavljaju svakodnevne poslove. Takođe, ove godine uradićemo oko 70 ulica na našoj opštini i 50 km atarskih puteva, kako bi na taj način doprineli razvoju putne infrastrukture. Ono što je veoma važno, pre svega za poljoprivrednike, a ovo je bogat voćarski kraj, po prvi put u istoriji, ove godine obezbedićemo po 12 raketa za svaku protivgradnu stanicu, a ima ih ukupno 8.“ – istakao je Simonović.

Predsednik gradske opštine Sopot Živorad Žika Milosavljević naglasio je da ova denica puta, u dužini od 1800 metara u najvećoj meri u vlasništvu opštine Grocka, ali teritorijalno pripada opštini Sopot. Zbog toga su predsednici ove dve opštine udružili i zajedno zatražili od grada Beograda sredstva za ovu važnu investiciju, koja će do kraja godine biti asfaltirana.

Prdstavnici Sekretarijata za saobraćaj, sekretar Dušan Rafailović i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živojinović ovom prilikom istakli su da nikada do sada nije postojala bolja saradnja gradske vlasti sa gradskim i prigradskim opštinama, a rezultat takve saradnje i dokaz uspeha su upravo radovi i ulaganja u putnu infrastrukturu, a sve u korist i na zadovoljstvo građana.

Preporuka

Kulturni program povodom manifestacije Slavski kolač

U Domu kulture u Vlaški, održan je kulturni program, a povod je manifestacija Slavski kolač, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *