četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Beograd štiti hitnu pomoć

Beograd štiti hitnu pomoć

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je počela izgradnja zaštitnog zida od buke na auto-putu koji prolazi kroz Beograd na deonici kod Hitne pomoći.

– Zaštitni zid od buke, koji se radi na auto-putu na deonici kod Hitne pomoći, dugačak je 365 metara. To je treći zaštitni zid koji se ove godine postavlja na teritoriji Beograda. Urađeni su zidovi kod KBC „Bežanijska kosa” dužine 635 metara i na deonici kod Vrčina, koji se sastoji od pet pregrada, ukupne dužine 2.638 metara – rekao je Vesić i dodao da izgradnju zaštitnih zidova finansira JP „Putevi Srbije”.

On je zahvalio „Putevima Srbije” zato što su prihvatili predlog Grada Beograda da se na teritoriji našeg grada na deonicama auto-puta, koji prolazi pored stambenih zgrada, izgrade zidovi koji će građane zaštititi od buke.

– Beograd do ove godine nije imao nijedan metar zaštitnog zida, a ove godine smo izgradili 3.638 metara i rešili problem sa bukom za pojedine građane i bolnice koje se nalaze pored auto-puta – naveo je gradski menadžer.

On je poručio da će se sa izgradnjom zaštitnih zidova u Beogradu nastaviti i naredne godine.

– Odlučni smo da zaštitimo naše građane od buke. Razgovaramo sa „Putevima Srbije” da se ovakvi zaštitni zidovi podignu na deonicama auto-puta kroz Novi Beograd – poručio je Vesić i zahvalio „Putevima Srbije” i direktoru Zoranu Drobnjaku na ulaganjima u Beograd, jer su na teritoriji glavnog grada poslednje tri godine rekonstruisali više od 100 kilometara puteva koji su u njihovoj nadležnosti.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *