subota , 4 маја 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Dani Beograda u Moskvi

Dani Beograda u Moskvi

Delegacija Beograda, koju predvodi pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, boravi u radnoj poseti Moskvi pred otvaranje manifestacije Dani Beograda, koja se u maju održava u ruskoj prestonici. U delegaciji su v.d. sekretara za informisanje Mirjana Pavičić, v.d. sekretara za kulturu Ivona Jevtić i v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i korodinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i predstavnici Turističke organizacije Beograda i Privredne komore Beograda.

Članovi delegacije održali su niz sasatanaka kako bi organizacija predstojećih Dana Beograda u Moskvi protekla što uspešnije, uz obilazak predloženih lokacija na kojima će biti predstavljen duh Beograda.

Prema rečima Borka Milosavljevića, Dani Beograda u Moskvi su jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja koje će Grad Beograd organizovati tokom ove godine.

– Cilj je da se dobri bilateralni odnosi dalje prodube, i to kroz tri ključna stuba naše saradnje. Zato ćemo 25. maja, kada će i biti prvi dan naše manifestacije, otvoriti veliki biznis forum, gde će najveći i najpoznatiji srpski privrednici direktno razgovarati sa svojim ruskim kolegama sa željom da naprave konkretne poslovne aranžmane. Uloga i cilj ovog biznis foruma je da zaista imamo konkretne i dobre ekonomske odnose i dobru saradnju i da se mogućnost slobodnog izvoza i bescarinskog odnosa u najboljoj meri iskoristi u protoku naše robe na rusko tržište, ali i privlačenje ruskih investicija u oblasti slobodnih zona, prezentacijom naših najznačajnijih infrastrukturnih projekata, a ono što nam je posebno bitno jeste da se prave određeni vidovi kooperacija između ruskih i srpskih privrednika – istakao je Milosavljević.

On je dodao da su im ruski sagovornici obećali da će se potruditi da najznačajniji ruske kompanije prisustvuju ovom forumu.

– Drugi dan u okviru naše manifestacije treba da bude dan kulture i zato smo predvideli da promo-lice bude naš glumac koji je popularan i u Rusiji, Miloš Biković. Pored njega, imaćemo i spektakularan koncert Gorana Bregovića, za koji već u ovom momentu vlada ogromno interesovanje, a tu će biti i reditelj Emir Kusturica, koji će predstaviti svoje filmove – najavio je pomoćnik gradonačelnika.

Treći dan manifestacije će biti dan sporta, kada će biti odigrani teniski meč i košarkaška utakmica, sve sa ciljem da tri ključna stuba naše saradnje dobiju na popularizaciji.
Pored toga, kako je najavio, u poznatoj pešačkoj zoni u centru Moskve biće smešten i Beogradski kutak, koji će sva tri dana od ujutro do uveče biti mesto gde će se, uz prisustvo turističkih organizacija Beograda i Srbije, odigravati kulturno-umetnički program, a tu će biti i muzičari koji će preneti duh Skadarlije, beogradske boemske četvrti.

– Želja nam je da se što više Moskovljana upozna sa Beogradom i da se od 25. do 27. maja u Moskvi živi stilom Beograda – istakao je Milosavljević dodavši da će Grad Beograd svakako dati sve od sebe da glavni grad Srbije predstavi na pravi način.

Preporuka

Veliki ispit za Milutinac

Kako lepo izgleda prolećna tabele Prve lige Srbije za žene. Dame iz Topole, ekipa Karadjordja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *