četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Karate / Instambul sledeća meta

Instambul sledeća meta

 
Jelena Milivojčević, članica karate kluba Mladenovac, osvojila je bronzanu medalju na izuzetno jakom takmičenju. Učestvovala je na Premijer Ligi u Dubaiju-Emiratima, na kojoj je učestvovalo 900 takmičara iz 77 zemalja Sveta. Premijer Lige se boduju za svetsku NJKF listu. Naša takmičarka nastupila je kao član reprezentacije Srbije u kategoriji -50 kg.

– U mojoj kategoriji je učestvovalo 45 takmičarki – prenosi utiske Jelena Milivojčević-. Odlazak, to jest avi kartu je platio beogradski karate savez, smeštaj je obezbedio Marko Marković, bivši takmičar, trener i sudija karate kluba ,,Mladenovac, danas stjuard u aviokompaniji AIR EMIRATI. Imala sam šest mečeva, pet prvog dana takmičenja, a poslednji u nedelju kada su bile borbe za medalju. U prvom kolu pobedila sam neugodnu Rumunku Pop rezultatom 1:1 ( SENSHU , PREDNOST PRVOG POENA), u drugom kolu takmičarku iz Hong Konga, Tsang Yee Ting rezultatom 4:1, u trećem kolu sastala sam se sa takmičarkom Španije Sanches Rocio koja ima medalju sa svetskog prvenstva, meč je završen 0:0, pobedila sam na hantei, sudijskim preglašavanjem, u četvrtom kolu bivša svetska prvakinja Turkinja Serap Ozčelik i meč se završava 0:0, ali sudije kažu da je 3:2. Turkinja prolazi u finale a ja u repasaž.

– Sledio je repesaž?

– U prvoj repasažnoj borbi sastala sam se sa neugodnom Vijetnamkom i uspela sam da dobijem meč, jer sam prva poentirala (rezultat 3:3). Dva dana kasnije sledila je borba za 3 mesto, bodove za svetsku listu sa takmičarkom iz Kineskog Tajpeha. Povela sam sa 2:0, zatim 3:0, takmičarka Tajpeha smanjila je na 3:1, zatim 4:1, poslednjih 8 sekundi primila sam jodan nožni udarac za 4:4, na dve sekunde do kraja napravila sam dobru , zadajem joko geri za konačnih 6:4. Odličan rezultat za mene, u veoma jakoj konkurenciji daje nadu, da ću na prvenstvu Evrope, maja meseca u Istanbulu ponoviti rezultat od prošle godine, kada sam osvojila bronzanu medalju u Monpeljeu – Uverena je Milivojčević.

Drugi predstavnik karate kluba Mladenovac i reprezentacije , Marko Antić je bio veoma dobar, pobedio ubedljivim rezultatom Indoneziju 4:0, Indiju 8.0, Makao 8:0, i u 4-om kolu vodio protiv Italijana, da bi primio nožni udarac i izgubio 3:1. Italijan se nije plasirao u finale i nije ga povukao u repasaž.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *