utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Radno vreme za naredne praznike

Radno vreme za naredne praznike

Za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tako će na Veliki petak dežurni prodajni objekti (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi) morati da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i u subotu, 15. aprila. Na Uskrs, u nedelju, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok isti objekti u ponedeljak moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, na Praznik rada mogu biti zatvoreni, dok u utorak, 2. maja, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane vaskršnjih i provomajskih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se nalaze u stambenim zgradama, mogu 14. i 15. aprila početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata, a ostalim danima praznika rade od 6 do 24 sata i emituju muziku najduže do 23 sata. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *