petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Produženo grejanje stanova

Produženo grejanje stanova

 

Grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila, ali prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom Grada Beograda, u periodu od 16. aprila do 3. maja objekti će se zagrevati danima za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili prvoj prognozi tog dana prognozirana srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni Celzijusa ili niža.

Tokom nedelje biće hladno, sa temperaturama ispod proseka, pogotovu u sredu, četvrtak i petak, kada će biti ispod deset stepeni – kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je predviđena srednja temperatura 11 stepeni, sutra će biti nešto hladnije, a pravo zahlađenje najavljeno je od srede, kada će srednja temperatura biti ispod šest stepeni, da bi u petak dostigla svega četiri (maksimalna sedam, minimalna 1).

Srednja dnevna temperatura računa se na osnovu merenja u 7.00, 14.00 i 21.00.– U sedmicama koje slede temperature neće biti niske kao ove – kažu meteorolozi.

Beograđani juče i danas nisu imali većih pritužbi na grejanje, pa se po svemu sudeći neće ponoviti situacija iz oktobra prošle godine kada “Beogradske elektrane” nisu poštovale već pomenutu gradsku odluku i na niskim temperaturama grejale stanove u periodu od 1. do 14. oktobra.

Danas će minimalna temperatura biti 8 stepeni, a maksimalna 15. U utorak će minimalna biti 5 stepeni, a maksimalna 14. Za sredu se najavljuje minimalna temperatura od 4 stepena a maksimalna od 7. Četvrtak će biti sličan kao i sreda, a petak će biti najhladniji. Temperatura će pasti i do 1 stepen. 

Izvor: Telegraf

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *