sreda , 17 jul 2024
Početna / Poljoprivreda / Podsticaj po grlu 5 hiljada

Podsticaj po grlu 5 hiljada

Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za krave za uzgoj teladi za tov, kao i obrazac zahteva za ostvarivanje podsticaja.

Pravo na podsticaje imaju:
pravno lice,
preduzetnik i
fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Lica koja imaju pravo na podsticaje moraju da ispunjavaju uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Podsticaj se ostvaruje za oteljene krave, jednom u toku godine za isto grlo, na osnovu zahteva koji podnosi Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine – Uprava za agrarna plaćanja.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje podnosi se za svaku godinu od 15. aprila do 30. septembra tekuće kalendarske godine, za krave oteljene u periodu od 1. septembra prethodne kalendarske godine do 31. avgusta tekuće kalendarske godine.

Uprava utvrđuje ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje, odobrava isplatu i daje nalog za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje utvrđuje se na osnovu podataka na dan podnošenja zahteva.
Izuzetno u 2017. godini pravo na podsticaj može da se ostvari i ako su krave oteljene u periodu od 1. januara do 31. avgusta 2017. godine.

Podsticaj po kravi znosi 5000 dinara po grlu.

 

Izvor: Subvencije

Preporuka

Turnir u Stojniku, danas mečevi polufinala

Turnir u malom fudbalu u Stojniku je ušao u završnu fazu. Danas se igreaju utakmica …

3 Komentari

  1. Mnogo nejasni uslovi konkursa,sta je sa kravama koje ostvaruju premiju preko maticne sluzbe dali i one podlezu ovome?

  2. Mnogo nejasni uslovi konkursa,dali ovde spadaju mrave koje ostvaruju pravo na premiju preko stocrskih zadruga’

    • Konkursi su u Ministarstvu poljoprivrede proverićemo da nam pojasne, probaćemo putem mejla, jer se na telefone slabo javljaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *