četvrtak , 18 jul 2024
Početna / Sport / Svetske legende u Beogradu

Svetske legende u Beogradu

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov zamenik Andreja Mladenović prisustvovali su večeras, sa svetskim atletskim legendama i promoterima Beogradskog maratona javnom času u novoj Atletskoj hali na Voždovcu.

U društvu Galine Čistjakove, Kevina Janga, Roze Mote, Havijera Sotomajora, Boba Bimona, Majkla Pauela i direktora Beogradskog maratona Dejana Nikolića, Mali i Mladenović obišli su učesnike predstojećeg Dečjeg maratona i mališane iz atletskih pionirskih škola koji su u kružnim atletskim stanicama demonstrirali svoj talenat.

Siniša Mali je izrazio zadovoljstvo što je Beogradski maraton okupio veliki broj promotera koji su, svako u svojoj disciplini, legende svetske atletike.

– Beograd je danas svetski centar atletskog sporta, a sve ove sportske legende danas su tu da pomognu i pokažu našim mališanima svu lepotu atletike. Neki od njih su bili, a neki su i danas svetski rekorderi u svojim disciplinama i ovo je sjajan primer kako možete da promovišete svoj grad, sport i nešto pokrenete unapred. Svako od ovih legendi sporta je svojevremeno već promovisao Beograd, a danas su tu svi zajedno, sa istim ciljem, da još jednom promovišu naš grad i njegov maraton – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda istakao je i da će više od 7.000 ljudi trčati polumaratonsku trku, a da se u Trci zadovoljstva očekuje učešće više od 20.000 ljudi.

– Svi promoteri biće sa nama tog dana, a u polumaratonu ću se oprobati i ja, jer želim da ostvarim cilj koji sam zadao sebi, i to ne zbog rezultata već da promovišemo grad i trčanje kao sport. Očekuje nas sjajna atmosfera i zato pozivam sve da nam se priključe i da pošaljemo lepu sliku u svet – kazao je Siniša Mali.

Čuveni skakač u dalj Bob Bimon istakao je da je veoma značajno da mladi imaju priliku da treniraju u sali kakva je nova Atletska hala.

– Svi mi koji smo došli sa raznih strana sveta danas u Beogradu smo zadovoljni onim što smo videli jer je to veoma važno za mlade generacije. Ja sam svoj rekord postigao upravo trenirajući u hali sličnoj ovoj u NJujorku i nadam se da će neko od ove dece uspeti da me nadmaši – istakao je Bob Bimon.

Po rečima Dejana Nikolića, tokom večeri očekuje se da u Beograd doputuje i nekadašnji četvorostruki olimpijski pobednik, finac Lase Viren koji će takođe biti jedan od promotera Beogradskog maratona koji se održava ove subote u glavnom gradu Srbije.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Turnir u Stojniku, Stublina i Auto Kića u polufinalu

Sjajan fudbal u prve dve četvrtfinalne utakmice na turniru u malom fudbalu u Stojniku. Stublina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *