utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Dom Sindikata u novom ruhu

Dom Sindikata u novom ruhu

 

 

Dvorana Doma sindikata biće rekonstruisana, radovi će početi u julu a ceo posao trebalo bi da bude završen do kraja godine najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Naime, Dvorana Doma sindikata koja je decenijama unazad bila zakupac u maju prošle godine otišla je u stečaj i ubrzo dobila novog vlasnika, kompaniju „MCF Metakom films”.

Na sastanku predstavnika Grada Beograda i novog vlasnika dogovoreno je i da se hol ispred dvorane preuredi u galeriju za umetnička izlaganja.

Kako je najavio gradski menadžer, grad će rekonstruisati i prolaz „Bezistan” koji se nalazi pored same dvorane, dok će na Trgu Nikole Pašića biti zamenjene ploče koje su polomljene.

– Sali je već godinama potrebna ozbiljna rekonstrukcija. Za Beograd je važno da ovo mesto bude preuređeno i modernizovano jer je nama potreban upravo takav, višenamenski prostor kako bi u njemu mogli da se održavaju koncerti, pozorišne predstave i filmske premijere. Kako bismo došli do toga, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ja smo imali više sastanaka sa predsednikom Saveza samostalnog sindikata LJubisavom Orbovićem. Na kraju je potpisan ugovor sa kompanijom „MCF Metakom films” – kazao je Vesić.

On je podvukao da će grad ovoj kompaniji obezbediti sve potrebne dozvole kako bi rekonstrukcija što pre počela.

– Maksimalno ćemo pomoći da u ovoj multifunkcionalnoj sali, kojom će se Beograd ponositi, osim tradicionalnih sadržaja, DŽez festivala i Festivala dokumentarnog filma bude i drugih kulturnih događaja. Osim grada u ceo projekat biće uključeno i Ministarstvo kulture i informisanja kao i RTS – kazao je Goran Vesić zahvalivši se kompaniji „MCF Metakom films” i Savezu samostalnih sindikata na volji da ovaj objekat ostane institucija kulture.

Dvorana Doma sindikata biće renovirana u duhu modernizma, a osim Velike sale imaće i pet manjih bioskopskih sala, izložbeni prostor i sadržaj za najmlađe. Ceo prostor biće opremljen savremenim tehnologijama.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *