ponedeljak , 5 децембра 2022
Početna / Vesti / Dom Sindikata u novom ruhu

Dom Sindikata u novom ruhu

 

 

Dvorana Doma sindikata biće rekonstruisana, radovi će početi u julu a ceo posao trebalo bi da bude završen do kraja godine najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Naime, Dvorana Doma sindikata koja je decenijama unazad bila zakupac u maju prošle godine otišla je u stečaj i ubrzo dobila novog vlasnika, kompaniju „MCF Metakom films”.

Na sastanku predstavnika Grada Beograda i novog vlasnika dogovoreno je i da se hol ispred dvorane preuredi u galeriju za umetnička izlaganja.

Kako je najavio gradski menadžer, grad će rekonstruisati i prolaz „Bezistan” koji se nalazi pored same dvorane, dok će na Trgu Nikole Pašića biti zamenjene ploče koje su polomljene.

– Sali je već godinama potrebna ozbiljna rekonstrukcija. Za Beograd je važno da ovo mesto bude preuređeno i modernizovano jer je nama potreban upravo takav, višenamenski prostor kako bi u njemu mogli da se održavaju koncerti, pozorišne predstave i filmske premijere. Kako bismo došli do toga, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ja smo imali više sastanaka sa predsednikom Saveza samostalnog sindikata LJubisavom Orbovićem. Na kraju je potpisan ugovor sa kompanijom „MCF Metakom films” – kazao je Vesić.

On je podvukao da će grad ovoj kompaniji obezbediti sve potrebne dozvole kako bi rekonstrukcija što pre počela.

– Maksimalno ćemo pomoći da u ovoj multifunkcionalnoj sali, kojom će se Beograd ponositi, osim tradicionalnih sadržaja, DŽez festivala i Festivala dokumentarnog filma bude i drugih kulturnih događaja. Osim grada u ceo projekat biće uključeno i Ministarstvo kulture i informisanja kao i RTS – kazao je Goran Vesić zahvalivši se kompaniji „MCF Metakom films” i Savezu samostalnih sindikata na volji da ovaj objekat ostane institucija kulture.

Dvorana Doma sindikata biće renovirana u duhu modernizma, a osim Velike sale imaće i pet manjih bioskopskih sala, izložbeni prostor i sadržaj za najmlađe. Ceo prostor biće opremljen savremenim tehnologijama.

Preporuka

Položeni venci na spomenik na Varovnicama

Udruženja Škole rezervnih oficira Bileća iz cele Jugoslavije, položili su danas vence na spomenik učesnicima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *