petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Penzionerima tri dana festivala

Penzionerima tri dana festivala

Četvrti festival međugeneracijske saradnje „Okej” počinje u četvrtak u podne u Domu za stare na Bežanijskoj kosi i trajaće tri dana, najavila je vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Pokrovitelj manifestacije je Grad Beograd.

– U Beogradu ima oko 400.000 penzionera, te je ovaj festival jako važan. Grad finansira i upravlja sa 26 klubova za stare. Ideja je da se tokom godine organizuje što više programa za najstarije sugrađane, jer je naš koncept aktivno starenje. Osim pojedinačnih programa, grad podržava tri velika festivala tokom godine. To su Sajam treće doba, Festival zlatno stvaralaštvo i ovaj koji danas promovišemo – istakla je ona.

Prema njenim rečima, u nadležnosti grada su i gerontodomaćice, tako da je tim sistemom, kao i aktivnostima u klubovima za stare, obuhvaćeno oko deset hiljada korisnika.

Vlada Republike Srbije proglasila je 2017. za godinu međugeneracijske saradnje, a u gradu se podstiče razmena znanja i iskustava od starijih ka mlađim generacijama kako bi bili korisni društvu. Istovremeno, dodala je Nataša Stanisavljević, to je i koncept solidarnosti sa starima u kojem učestvuju predškolci, osnovci i mladi. Ona je dodala da se potrebe starih neprestano osluškuju, tako da je iz godine u godinu festival sve sadržajniji i raznovrsniji, a i broj posetilaca je sve veći. Sekretarijat za socijalnu zaštitu je servis građana i trudi se da sve ideje i koncepte koje dobija pretvori u delo, zaključila je sekretarka.

 

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *