nedelja , 19 maj 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Konkurs počinje sutra

Konkurs počinje sutra

 

Konkurs za upis dece u vrtiće počinje sutra 8. maja i trajaće do 19. maja, a u beogradskim predškolskim ustanovama u radnoj 2017/2018. godini biće 6.881 slobodnih mesta za mališane.

Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

Kako je ranije saopštio Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, u 17 ustanova roditelji će moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obaveznih četiri sata boravka za sve predškolce.

UPIS U VRTIĆE BEZ ČEKANJA NA ŠALTERIMA Prijave putem računara, tableta, čak i mobilnih i to u samo OSAM KORAKA

Taj sekretarijat će predškolskim ustanovima koje ispunjavaju uslove odobravati i povećanje broja mesta do 20 odsto, ukoliko bude takvih zahteva.

Od broja ovogodišnjih zahteva zavisiće broj dece koja će biti na listi čekanja.

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, dok za oko 9.000 mališana Grad Beograd refundira deo troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

U beogradskim vrtićima 60.000 dece

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak razgovarao je 25. aprila sa direktorima predškolskih ustanova i predsednicima upisnih komisija i pozvao ih da proces upisa bude transparentan, po unapred utvrđenim propisima i kriterijumima.

On je tada rekao da grad spremno dočekuje predstojeći upis i najavio moguće povećanje broja mesta u vrtićima prenamenom škola, proširenjem predškolskih ustanova tamo gde je moguće, te gradnjom novih vrtića.
Gak je tada precizirao da na upis trenutno čeka 8.280 dece, od kojih je 4.902 mališana sa prioritetom.

Preporuka

Sjajno proleće Karadjordja

Čak osam pobeda u devet mečeva ostvarile su fudbalerke Karadjordje ovog proleća u okivru Prve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *