utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Fondacija za mlade talente opravdala očekivanja

Fondacija za mlade talente opravdala očekivanja

 

 

Gradski menadžer Goran Vesić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica obratili su se danas u Starom dvoru zvanicama na počasnoj skupštini fondacije i predstavili rezulatate rada ove značajne institucije koja podržava talentovane mlade ljude. Kako je tom prilikom podsetio Goran Vesić, koji je i dao ideju za osnivanje fondacije, na konkursu je najpre dodeljena 51 stipendija, a potom je još 18 talentovanih srednjoškolaca dobilo sredstva. On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što su sva deca koja su ispunjavala uslove na konkursu dobila tražena sredstva.

– Specifičnost ove fondacije jeste što je ona državna, ali njen odbor čine eminentni ljudi koji samostalno donose odluke na osnovu preciznih kriterijuma. Takođe, njen cilj jeste da pomogne talentovanoj deci da ostvare rezultate – istakao je Vesić.

Gradski menedžer je precizirao da je ukupno dodeljeno oko 16,4 miliona dinara, od čega 3,1 milion „u drugom krugu”, kada je Ministarstvo finansija oslobodilo fondaciju plaćanja PDV-a.

– Verujemo da ćemo ove godine imati još veći odziv kompanija i više novca za talentovanu decu. Ovo je sistemski način da se pomognu deca, a fondacija je uspela da obavi posao zbog čega je i osnovana i nastaviće da se razvija – kazao je Vesić.

On je pozvao talentovanu decu iz Beograda, ali i kompanije da učestvuju i na sledećem konkursu, a veliku zahvalnost izrazio je donatorima i najavio da su oni upravo postali počasni članovi skupštine fondacije.

– Svaki dinar nam je važan jer ide u prave ruke. Zrelost jednog društva ogleda se u odnosu prema najstarijima i najmlađima. Vi ste budućnost ove zemlje i imate podršku društva da slobodno razvijate svoj talenat. Pronosite slavu svoje zemlje i vratite se ovde jer nama trebaju mladi, talentovani ljudi. Talenat vas čini posebnim, ali i odgovornijim  jer zemlju napred mogu da izvedu samo oni koji misle unapred – poručio je Vesić okupljenim stipendistima.

Andrea Radulović je ocenila da je fondacija opravdala poverenje Skupštine Beograda, koja je svojevremeno jednoglasno usvojila odluku o njenom formiranju.

– Fondacija je ispoštovala kompletne procedure i zakonske okvire, prvenstveno pri pripremanju važnih akata i raspisivanju konkursa. Ona je pravi primer kako sistem u gradu može da funkcioniše i kako se s poštovanjem može ophoditi prema talentovanoj deci i kompanijama koje su bile voljne da pomognu – naglasila je Andrea Radulović.

Ona je izrazila očekivanje da će sledeća godina biti još uspešnija i da će fondacija zajedno sa gradom nastaviti s politikom koja mlade stavlja u najvažnije resurse našeg društva.

– Moramo se boriti za napredak mladih jer ulaganjem u njihovu budućnost mi istovremeno ulažemo u bolju budućnost svih nas – navela je zamenica predsednika gradske skupštine.

Ana Zekavica kazala je da je cilj rada u prvoj godini bio da se napravi most između kompanija i talentovane dece, u čemu misli da su uspeli.

– Transparentnost, profesionalnost i efektivnost bile su ideje vodilje i nadam se da smo opravdali poverenje javnosti, osnivača, dece i donatora. Ove godine bilo je dvanaest donatora, uključujući i grad, a poziv za kompanije je otvoren – rekla je Ana Zekavica, dodajući da će nov konkurs biti raspisan kada budu sigurni da su prikupili novca dovoljno za zahteve dece.

Dvoje stipendista, David Tesla i Dunja Gavrilović zahvalili su mnogo fondaciji i precizirali da im je zahvaljujući novcu koji su dobili omogućeno da kupe klavir i violončelo. David nije imao klavir, a Dunja je imala stari instrument lošijeg kvaliteta, tako da im je sada data prilika da pokažu svoj talenat i da napreduju.

 

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *