utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Opština traži najbolje

Opština traži najbolje

 

 
Javni poziv za podnošenje inicijative za dodelu javnih priznanja gradske opštine Mladenovac za 2017. godinu.

Komisija za javna priznanja Skupštine gradske opštine Mladenovac poziva građane i pravna lica iz Mladenovca da predlažu kandidate za opštinska javna priznanja za 2017.godinu, koja će biti dodeljena na proslavi Dana opštine Mladenovac 2. avgusta ove godine.

U želji da najzaslužniji sugrađani dobiju opštinska priznanja, gradska opština Mladenovac, apeluje da prilikom predlaganja kandidata predlagači obrate pažnju na Javnim pozivom propisane uslove i kritetijume kako bi se olakšao rad Komisije i dobili kvalitetni kandidati za najviša opštinska priznanja.

Komisija za javna priznanja Skupštine gradske opštine Mladenovac, na osnovu člana 14. Odluke o javnim priznanjima gradske opštine Mladenovac („Sl. list grada Beograda“, br. 48/12 – prečišćen tekst), upućuje

JAVNI POZIV
ZA PODNOŠENJE INCIJATIVA ZA DODELU JAVNIH PRIZNANJA
GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC ZA 2017. GODINU

I Pozivaju se građani i pravna lica sa prebivalištem, odnosno sedištem na teritoriji Gradske opštine Mladenovac (u daljem tekstu: opština Mladenovac), da učestvuju u postupku dodele javnih priznanja Gradske opštine Mladenovac, podnošenjem inicijative, odnosno predlaganjem kandidata za dodelu sledećih javnih priznanja:

1. Grba Gradske opštine Mladenovac, koji se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo, kao i pravnom licu bez obzira na prebivalište pojedinca, odnosno sedište pravnog lica, za najvrednija dostignuća ostvarena u dužem vremenskom periodu i ukupno stvaralaštvo koji doprinose sveukupnom razvoju i afirmaciji opštine;

 

2. Malog grba Gradske opštine Mladenovac, koji predstavlja nagradu za stvaralaštvo mladih i dodeljuje se pojedincu za značajna ostvarenja ili grupi za zajedničko delo i to licima starosne dobi do 25 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Mladenovac;

 

3. Povelje Gradske opštine Mladenovac, koja se dodeljuje pojedincu ili grupi za zajedničko delo, sa prebivalištem, kao i pravnom licu sa sedištem na teritoriji opštine Mladenovac, za izuzetne rezultate ostvarene u prethodnoj godini u oblastima: privreda, poljoprivreda, turizam, obrazovanje i vaspitanje, nauka, kultura, zdravstvena zaštita, socijalna i dečija zaštita, sport, novinarstvo i publicistika, ekologija, arhitektura i urbanizam;

 

4. Zahvalnice Gradske opštine Mladenovac, koja se dodeljuje domaćim i stranim institucijama, opštinama, gradovima i drugim pravnim licima, kao i pojedincima za zasluge postignute na planu uspostavljanja uspešne saradnje, pružanja pomoći i ostvarivanja projekata od posebnog značaja za opštinu Mladenovac, bez obzira na prebivalište pojedinca, odnosno sedište pravnog lica.

 

II Inicijativa se podnosi Komisiji za javna priznanja u pisanoj formi (u zatvorenom kovertu) sa podacima o predloženom kandidatu (ime, prezime, godina i mesto rođenja, adresa, odnosno firma i sedište pravnog lica), obrazloženjem (razlozima za podnošenje inicijative) i ličnim podacima podnosioca inicijative, najkasnije do 16.6.2017. godine, do 15.30 časova, preko pisarnice Uprave gradske opštine Mladenovac ili poštom na adresu – Skupština gradske opštine Mladenovac, Komisija za javna priznanja, Janka Katića br. 6, 11400 Mladenovac, sa naznakom – Inicijativa za javna priznanja, zaključno sa 16.6.2017. godine.
Nepotpune i neblagovremene inicijative neće biti uzete u razmatranje, kao i inicijative kojom fizičko ili pravno lice samo sebe predlaže za dodelu javnog priznanja.

 

III Odluku o dodeli javnih priznanja donosi Skupština Gradske opštine Mladenovac, na predlog Komisije za javna priznanja, a javna priznanja dodeljuju se na Svečanoj akademiji posvećenoj Danu gradske opštine Mladenovac, 2. avgusta 2017. godine.

IV Dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za skupštinske poslove Uprave gradske opštine Mladenovac, Ulica Janka Katića br. 6, ili na telefon 8241-644.

 

SKUPŠTINA GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC
KOMISIJA ZA JAVNA PRIZNANJA

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *