petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Porodiljama iz Mladenovca 20.000 dinara

Porodiljama iz Mladenovca 20.000 dinara

GO Mladenovac je pre nekoliko godina donela odluku, da svaka Mladenovčanka koja postane mama, dobije iz budžeta 10 hiljade dinara. Ovih dana i grad Beograd je doneo takvu odluku, tako da će ubuduće porodilje u Mladenovcu moći da računaju na korišćenje sredstava po oba osnova to znači 20 hiljada dinara.

Porodilje koje imajuivalište na teritoriji grada Beograda godinu dana pre rođenja deteta, ubuduće će dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Prioriteti Grada Beograda su socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – rekao je gradonačelnik.
Prema njegovim rečima, ova odluka biće predložena na sledećoj sednici Skupštine grada, nakon rebalansa budžeta.
– Grad smo finansijski stabilizovali, vratili smo sva zatečena dugovanja prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim grupama koje nam je ostavila prethodna gradska vlast, a koja su iznosila više od 500 miliona dinara. Danas se nijedan dan ne kasni sa tim obavezama, i sada, čim se pojavila mogućnost, isplaćujemo novu pomoć – objasnio je gradonačelnik.
Čelnici prestonice razmatraju i druge vidove pomoći.
– Jedan od prioriteta su svakako i samohrani roditelji koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć. Cilj nam je da uvedemo i određene oblike pomoći za njih. Ovim merama pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a sve zahvaljujući štednji i fiskalnoj konsolidaciji gradskog budžeta – naglasio je gradonačelnik.
Nisu zaboravljeni ni oni najstariji.
– Broj klubova za najstarije povećava se svake godine, a danas ih je 25. Za protekle dve godine otvoreno je njih pet, dva su kompletno renovirana pa penzioneri sa opština Barajevo, Zvezdara, Zemun i Rakovica imaju prvi put takve objekte. Do kraja godine biće otvorena još dva nova kluba – rekao je Mali.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *