petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Obnova 15 punktova Narodne kuhinje

Obnova 15 punktova Narodne kuhinje

 

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor kompanije „Tikkurila” Đoka Janjušević potpisali su danas u Starom dvoru ugovor o obnovi 15 punktova Narodne kuhinje na teritoriji Beograda.

Siniša Mali je rekao da je u pitanju donacija kompanije „Tikkurila”, socijalne i društveno odgovorne kompanije, koja je pružila odličan primer kako se može pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– U Beogradu trenutno ima 12.624 korisnika Narodne kuhinje i za sve njih je obezbeđen jedan topli obrok dnevno, koji se distribuira na 51 punkt u 17 gradskih opština. Sve socijalno ugrožene kategorije naših sugrađana imaju podršku Grada Beograda. Koliko je lokalna samouprava bogata, pokazuje tako što pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Osim Narodne kuhinje, oni imaju pravo i na besplatno školovanje, vrtić, subvencije cena komunalnih usluga. Veoma je važno i da radimo na njihovoj inkluziji – novim radnim mestima i zapošljavanju jer to je jedini način da im obezbedimo sigurnu budućnost i priliku da zarade novac i obezbede svoje porodice – istakao je Mali i pozvao društveno odgovorne kompanije da se pridruže ovoj akciji kako bi do kraja godine svi punktovi u gradu bili obnovljeni.

Mali je zahvalio kompaniji „Tikkurila” na sjajnoj ideji i načinu da pomognu socijalno ugroženima.

Đoka Janjušević je izrazio zadovoljstvo što je danas potpisan ugovor o donaciji i što će na taj način pomoći sugrađanima.

– Kada smo razmišljali na koji način možemo da doprinesemo unapređenju životnog okruženja i ambijenta naših sugrađana, pošli smo od naše glavne premise, a to je da bi boje trebalo da ulepšaju i oplemene život. Donacija se sastoji od materijala i izvođačkih radova i njena vrednost je nešto više od milion dinara. Sredićemo zidove, napraviti nove pultove za podelu hrane, srediti sanitarne prostorije i sve što je neophodno na tim lokacijama – objasnio je Janjušević.

Radovi će početi ovog meseca i trajaće do kraja godine, naveo je on, i dodao da zbog toga neće biti ugroženo normalno funkcionisanje tih objekata.
Do 31. decembra ove godine biće renovirani punktovi na 11 beogradskih opština: u Grockoj, Zemunu, Novom Beogradu, Starom gradu, Surčinu, Barajevu, Vračaru, Voždovcu, na Zvezdari, u Obrenovcu i Lazarevcu.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *