sreda , 24 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Rekordni broj zahteva za vrtiće

Rekordni broj zahteva za vrtiće

 

Na ovogodišnjem konkursu za beogradske predškolske ustanove podneto je 23.084 zahteva, 14.726 lično i 8.358 elektronskim putem, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

To je rast od oko šest odsto u odnosu na broj zainteresovanih prošle godine, budući da je u radnoj 2016/2017. podneto 21.792 zahteva tokom konkursa. Upisne komisije u 17 beogradskih predškolskih ustanova proveravaju podnetu dokumentaciju, a tačan broj ispravnih i potpunih zahteva znaće se 12. juna, imajući u vidu da deo roditelja i staratelja zahteve podnosi u više predškolskih ustanova. Tada će biti objavljena i preliminarna lista dece koja su dobila mesto. Najviše zahteva podneto je u predškolskoj ustanovi „Čukarica” (3.265), „11. april” na Novom Beogradu (3.080) i „Boško Buha” na Paliluli (2.955).

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da je broj podnetih zahteva očekivan budući da se Grad Beograd već drugu godinu bori sa pojačanim pritiskom na slobodna mesta u vrtićima.

– Na to je uticala politika grada da se refundacijom dela troškova za privatne vrtiće pomogne roditeljima koji su ostali bez mesta u državnim vrtićima, ali i smanjenje cene državnih. Zainteresovanost za vrtiće sada je mnogo veća nego ranije – rekao je Gak.

On je istakao da će se lista čekanja, koja će sigurno i ove godine biti na nivou prošlogodišnje, smanjivati adaptacijom škola, proširivanjem postojećih vrtića, ali i gradnjom novih.

Predaja zahteva za oko 7.000 slobodnih mesta u beogradskim vrtićima trajala je od 8. do 19. maj

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *