četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Druže Tito mi ti se kunemo?

Druže Tito mi ti se kunemo?

Na današnji dan starije generacije nosile su pionirsku maramu i pevali „Druže Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo“. Očekivali smo, a medju njima i autor ovog teksta, da ćemo kao mladi pioniri dočekati štafetu Josipa Broza
Tita.  Mnogi će sada biti za ili protiv, ali je čovek, koji je u to vreme vodio našu državu dobro plivao u svom vremenu. Protivnike je brzo eliminisao, ali je činjenica da ste i danju i noću mogli mirno da šetate bez mogućnosti da vas nego ugrožava.

Mnogi su 25 Maj slavili kao Titov rodjendan, simbolike li, ali eto, mnogi u Mladenovcu, upravo žive u naselju koje se zove 25 Maj.

Posle smrti druga Tita, srednje generacije su nastavile da obeležavaju ovaj dan. Svake godine na stadionu JNA u Beogradu i dalje je organizovana manifestacija u njegovu čast popularno nazvana slet.

Vremena su prošla Tita više nema, a mi uglavnom živimo sve lošije i lošije. Političari nam obećavaju da će biti bolje, deca odlaze u inostranstvo za boljim životom, a mi čekamo da prodje vreme.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *