petak , 29 марта 2024
Početna / Privreda / Privredna saradnja sa Rusijom utrostručena

Privredna saradnja sa Rusijom utrostručena

 

Govoreći o prvim utiscima boravka u glavnom gradu Rusije, gde se organizuju „Dani Beograda u Moskvi”, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević istakao je da je primetna veoma dobra atmosfera i spremnost na saradnju dva glavna grada.

– Ova poseta je rezultat naše odluke da pokrenemo međunarodnu saradnju Beograda sa drugim gradovima u svetu sa kojima smatramo da možemo ostvariti dobar privredni, kulturni i ekonomski interes. Samo u poslednjih pet godina razmena između Beograda i Ruske Federacije je utrostručena, i to nam govori da radimo zaista ispravne stvari, od kojih velike koristi ima naša privreda. Sa nama je i brojna privredna delegacija i trudimo se da zajedno sa našim partnerima koji nam pružaju punu podršku, počev od gradonačelnika Sobjanjina pa do čitave njegove delegacije, otvorimo vrata i ostvarimo dublje ekonomske odnose sa Moskvom i Ruskom Federacijom – kazao je Nikodijević.

On je istakao da su domaćinima u Moskvi predstavljeni brojni projekti koji će se raditi u Beogradu narednih godina.

– Za te projekte nama je potrebna i finansijska pomoć i pomoć struke. U nekoliko narednih godina započećemo sa gradnjom metroa, a ako nekog treba pitati kako se on gradi, to su svakako Moskovljani. Ovde su ljudi razvili sjajan sistem, njihov metro nije samo običan metro, to su podzemne stanice koje su maltene muzeji, linije koje su toliko dobro povezane i koje zaista omogućavaju da se izbegnu velike gužve. Razgovaramo  i o drugim infrastrukturnim projektima, izmeštanju stare i izgradnji nove autobuske stanice, učešću u putnoj, komunalnoj i sportskoj infrastrukturi. Doneli smo, na primer, odluku da ćemo u narednim godinama graditi nacionalni stadion i ako neko može da nam tu pomogne, onda su to Moskva i Rusija, koje će biti domaćini Svetskog prvenstva u fudbalu, koji su u poslednje četiri godine izgradili pet velikih stadiona u glavnom gradu. Sa nama je i velika kulturna delegacija kako bismo što više učvrstili i te veze među nama i verujem da će ova poseta umnogome doprineti da naši odnosi u budućnosti budu još bolji nego do sada – istakao je Nikola Nikodijević.
Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *