četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Vesti / Crveni krst čuva Adu

Crveni krst čuva Adu

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović otvorio je Gradsko takmičenje Crvenog krsta u pružanju prve pomoći na Adi Ciganliji. On je tom prilikom poručio da je grad Beograd ponosan na rezultate koje godinama unazad postižu beogradske ekipe Crvenog krsta na međunarodnim takmičenjima, sa kojih se po pravilu vraćaju sa medaljama.

Mladenović je istakao da su ovakva takmičenja i aktivnosti Crvenog krsta sjajna stvar za decu jer imaju priliku da se kroz solidarnost i humanost dodatno obrazuju.

–  Danas smo divnim povodom na Adi Ciganliji, u pitanju je takmičenje beogradskih organizacija Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. Imaćemo priliku da vidimo na delu i najmlađe, one koji su se takmičili u kvizu, a danas se takmiče osnovci i srednjoškolci. Veoma smo ponosni na ove sjajne ekipe, jer su Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograda veoma uspešni i poznati po dobrim rezultatima. Bili su prvaci Evrope i uzimaju medalje na međunarodnim takmičenjima dugo godina zaredom – ocenio je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je naglasio važnost volonterskog pokreta Crvenog krsta, jer, kako je rekao, deca se već u predškolskom uzrastu grade kroz ovakva takmičenja i sve to rezultira činjenicom da imamo izvanredne takmičare u pružanju prve pomoći.

– Pomažući drugima oni pomažu široj zajednici i to je između ostalog jedan od postulata Crvenog krsta. Mislim da su mladi, koji su prošli kroz ovakva takmičenja i program Crvenog krsta, na pravom putu da postanu uspešni ljudi koji daju veliki doprinos ovoj zemlji. Svima želim da budu uspešni na današnjem takmičenju, neka naravno pobedi najbolji, ali su svi oni pobednici samim tim što učestvuju u aktivnostima Crvenog krsta i što vole da pomažu drugima – dodao je Mladenović.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da bi deca trebalo da budu svesna da je velika stvar biti spreman da se pomogne drugom.

– Ovakve aktivnosti su veoma važne i za psihološki razvoj mladih, jer se na ovaj način podiže svest o važnosti pomaganja drugim ljudima. Opština Čukarica će i dalje nastaviti da pomaže Crveni krst i druge humanitarne organizacije – rekao je Kolarić.

Sekretar Crvenog krsta Beograd Ivana Marisavljević Dašić je zahvalila svim učesnicima i onima koji su pomogli manifestaciju. Ona je učesnicima poželela puno uspeha, kao i da u dobrom raspoloženju pokažu šta znaju.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *