četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Makiš opet u pogonu
infom.rs

Makiš opet u pogonu

 

Šest sati pre nego što je najavljeno završeni su radovi na postrojenju za preradu vode JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u Makišu i u ovom trenutku ceo grad ima normalno snabdevanje vodom, rekao je gradski menadžer Goran Vesić  On je jutros obišao komandno – labaratorijski centar JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” kako bi se ispratio početak puštanja sistema u rad.

Prema Vesićevim rečima, u ovom trenutku na teritoriji Beograda postoje problemi u snabdevanju vodom u Barajevu zbog kvara na elektronici rezervoara. Ekipe  „Vodovoda” već su otklonile kvar i počelo je punjenje rezervoara i cevi ali s obzirom da je dužina vodovodne mreže samo u Barajevu oko 600 kilometara očekujemo da se snabdevanje Barajeva normalizuje  do podneva, kaže Vesić.

–  Radovi su završeni šest sati pre nego što smo najavili i umesto jutros oko šest sati, naša fabrika za preradu vode Makiš počela je da radi u punom kapacitetu već oko ponoći. Ovi radovi su bili neophodni i zahtevali su pražnjenje rezervoara i obustavljanje vodosnabdevanja na 24 sata. Preko stotinu inženjera i radnika našeg „Vodovoda” radilo je herojski i posao završilo za 18 sati. Uveli smo dve nove tehnologije u prečišćavanje vode, to su ugljendioksid i UV tehnologija koje u Srbiji ima samo „Beogradski vodovod” čime smo smanjili korišćenje hemikalija u preradi vode i poboljšali njen kvalitet koji je inače odličan jer naša „česmovača” je kvalitetnija od mnogih flaširanih voda – istakao je gradski menadžer.

Gradski menadžer se izvinio građanima koji tokom jučerašnjeg dana nisu imali vodu i zahvalio im se jer su imali strpljenja.

– Izabrali smo vikend pre nego što počnu vrućine jer tada ne rade škole i obdaništa i uradili posao koji duže od deset godina nije rađen u „Vodovodu”. Svi prioritetni potrošači poput bolnica i domova zdravlja imali su cisterne tako da je ovaj veliki posao završen u najkraćem roku na najbolji način – istakao je Goran Vesić.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *