petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / DIS partner Sigurne kuće

DIS partner Sigurne kuće

 

 

Grad Beograd nastavlja da vodi odgovornu socijalnu politiku, a primer za to jeste i posredovanje pri zapošljavanju štićenica Sigurne kuće. Članica Gradskog veća Mirjana Mavrić danas je, prilikom obilaska novog doma za žene koje su pretrpele zlostavljanje, najavila da će im kompanija „Dis” pomoći tako što će im obezbediti posao.

– Tako ova kompanija pokazuje svoju društvenu odgovornost i to da dobri ljudi uvek nađu pravi put. Ovim ženama će biti obezbeđeno zaposlenje, što je njima i najpotrebnije – istakla je Mirjana Mavrić.

Ona je podsetila na to da je juče stupio na snagu nov zakon za sprečavanje nasilja u porodici i izrazila uverenje da će nasilja biti manje.

– Društvo vodi računa o žrtvama nasilja. Veliki značaj za njih predstavlja mogućnost da se osamostale i da vode normalan život kao ekonomski nezavisne osobe – istakla je Mirjana Mavrić i svesrdno zahvalila kompaniji „Dis”.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević rekla je da je za štićenice najvažnije zaposlenje i da se na tome insistira od formiranja ove ustanove.
– Zarađen novac omogućava im da iz situacije nasilja izađu i da sa svojom decom nastave koliko-toliko pristojan život. Poseta predstavnica kompanije ih je izuzetno obradovala jer su videle perspektivu za budućnost i vetar u leđa – kazala je Vesna Stanojević.

Ona je zahvalila kako ovoj kompaniji tako i Gradu Beogradu na svemu što čine da bi se pomoglo socijalno, a često i životno ugroženim kategorijama žena.

Predstavnice kompanije poručile su ženama da je „Dis” sigurna kuća za njih i ponudile im za početak izvršilačka radna mesta, uz mogućnost za napredovanje. Namera je da se ovim ženama obezbedi bolja budućnost i sigurniji život, dodala je Marija Gančić, direktorka sektora za ljudske resurse.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *